ناسا از رسانهها دعوت کرده است تا برای پوشش پرتاب فرودگر قمری «نوا-سی»، در «مرکز فضایی کندی» این آژانس فضایی حضور یابند.
به گزارش ایسنا، به عنوان بخشی از برنامه «خدمات تجاری باربری به ماه»(CLPS) ناسا و پروژه «آرتمیس»(Artemis)، فرصت رسانهای برای اولین پرواز رباتیک شرکت «اینتوئتیو مشینز»(Intuitive Machines) به سطح ماه فراهم است. محمولههای رباتیک، برنامههای علم و فناوری آژانس را به نفع همه به ماه منتقل میکنند.
به نقل از ناسا، فرودگر «نوا-سی»(Nova-C) شرکت اینتوئتیو مشینز که حامل محمولههای علمی و تجاری ناساست، با موشک «فالکون ۹»(Falcon ۹) شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX) پرتاب خواهد شد. پنجره پرتاب چند روزه از مجتمع پرتاب ۳۹A در «مرکز فضایی کندی» ناسا، برای اواسط فوریه در نظر گرفته شده است.
فعالیتهای رسانهای پیش از پرتاب، در مرکز فضایی کندی انجام خواهند شد و ناسا رسانههای علاقهمند را برای حضور در این رویداد دعوت کرده است.
ماموریت اینتوئتیو مشینز در میان محمولههای ناسا روی فرودگر خود، تجهیزاتی را با تمرکز بر تعامل توده-سطح، تعامل آبوهوای فضا با سطح ماه، نجوم رادیویی، فناوریهای فرود دقیق و یک گره ارتباطی و ناوبری برای فناوریهای مسیریابی خودمختار آینده خواهد داشت. فرود موفقیتآمیز به پشتیبانی از برنامه CLPS برای رساندن محموله تجاری به سطح ماه کمک میکند. ناسا به عنوان مشتری اصلی CLPS، روی روشهای ارزانتری برای رساندن محموله به ماه سرمایهگذاری میکند و قصد دارد یکی از مشتریان آن باشد.
در ماه مه ۲۰۱۹، ناسا قراردادی را برای یک سفارش به شرکت «اینتوئتیو مشینز» اعطا کرد. براساس این قرارداد، رباتهای تجاری تحویل آزمایشهای علمی از طریق پروژه آرتمیس به آزمایش کردن فناوریها خواهند پرداخت و قابلیتهای خود را برای کمک به ناسا در کاوش ماه پیش از مأموریتهای سرنشیندار نسل آرتمیس به سطح ماه و آمادهسازی برای مأموریتهای آینده به مریخ نشان خواهند داد.
ناسا در حال همکاری با چندین شرکت آمریکایی برای رساندن علم و فناوری به سطح ماه از طریق برنامه CLPS است. این مجموعه از شرکتها ممکن است پیشنهاداتی را برای رساندن محمولهها به ماه ارائه دهند. پیشنهادات آنها شامل یکپارچهسازی محموله و عملیات، پرتاب از زمین و فرود آمدن روی سطح ماه هستند. قراردادهای CLPS ناسا، قراردادهایی برای رساندن مقدار نامحدود محموله با حداکثر ارزش قراردادی ۲.۶ میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۸ هستند.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنامه CLPS میتوانند به وبسایت ناسا مراجعه کنند.
انتهای پیام