
در دومین روز از اردیبهشت ماه، سرویس علمی و دانشگاهی میزبان اخبار گوناگونی در بخشهایی همچون فناوری، هوش مصنوعی، علم، پژوهش و دانش بنیانها بوده است که قصد داریم در ادامه نگاهی به خلاصهای از این اخبار بیندازیم.
به گزارش ایسنا، در دومین روز از دومین ماه سال در سرویس علمی و دانشگاهی به اخبار گوناگونی پرداختیم که در ادامه نگاهی به خلاصهای از آنها خواهیم انداخت. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید.
آزمایش نظریه ۱۰۰ ساله اینشتین در ایستگاه فضایی بینالمللی
مجموعه ساعت اتمی در فضا (ACES)، زمان را با دقت بینظیری اندازهگیری میکند و هدف آن تایید چگونگی خم شدن، کُند شدن و کشش زمان در شرایط مختلف کیهانی است.
برنامه زمانی ثبتنام ۵ آزمون مهم ۱۴۰۵ اعلام شد/کنکور فقط یکبار در سال برگزار میشود
برنامه زمانی ثبتنام ۵ آزمون مهم سال ۱۴۰۵ از سوی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شد.
التهاب، عامل پنهان در پشت پرده افسردگیها
ذهن و بدن ما بیش از آنچه فکر میکنیم به هم متصل هستند. افسردگی که آن را بیشتر با غمگینی و ناامیدی میشناسیم، ممکن است ارتباطی عمیق با سیستم ایمنی بدن داشته باشد.
آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره تحقیقاتی–بینالمللی رویان جهاددانشگاهی
پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی طی فراخوانی با اعلام اینکه پژوهشگران علاقهمند به حضور در جشنواره تحقیقاتی- بینالمللی این پژوهشگاه تا ۲۰ اردیبهشت برای ارسال آثار مهلت دارند، این رویداد را فرصت کمنظیری برای ارائه یافتههای علمی پژوهشگران و بستری برای تعاملات علمی بینالمللی معرفی کرده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از افزایش ظرفیت تولید سالانه موتورهای فوق کم مصرف از ۲۰ هزار به ۲ میلیون موتور در سال خبر داد و گفت: بهرهگیری از این موتورها کاهش ۵ هزار مگاواتی برق را در پی خواهد داشت.
معافیت مالیاتی شرکتهای دانشبنیان برای تشویق به سرمایهگذاری در این بخش است
مدیرکل سیاستگذاری فناوری و نوآوری دانشگاه تهران گفت: قوانین اعتبار مالیاتی در قانون جهش دانشبنیان و قانون رفع موانع تولید با محوریت دانشگاهها ابزاری مؤثر برای تشویق شرکتها به سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه عمل میکنند و میتوانند به افزایش کیفیت محصولات و خدمات در کشور کمک کنند.
هوش مصنوعی پیش از انسان ناهنجاریها، عفونتها و نشت گاز را بو میکشد
رباتهایی که به فناوری تشخیص بو مجهز هستند، اکنون میتوانند با کمک هوش مصنوعی تصمیمات هوشمندانهتر و بصریتری بگیرند که میتواند صنعت و زندگی روزمره را تغییر دهد.
آغاز ثبتنام دوره دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد
ثبتنام بدون آزمون (ویژه استعدادهای درخشان) مقطع دکتری تخصصی سال ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد.
خودروی الکتریکی که تغییر شکل میدهد
یک استارتآپ تحت حمایت «جف بزوس»، یک خودروی الکتریکی طراحی کرده است که بر اساس سلیقه کاربر سفارشیسازی میشود.
عزم جدی معاونت علمی برای سرمایهگذاری در حوزههای نوظهور و تحقق شعار سال
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور بر ضرورت تحقق شعار سال و عزم جدی برای سرمایهگذاری در حوزه فناوری و نوآوری تاکید کرد.
آغاز انتخاب رشته داوطلبان دکتری ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد
انتخاب رشته دکتری تخصصی سال ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی برای داوطلبانی که در آزمون سراسری دکتری تخصصی سازمان سنجش آموزش کشور شرکت کردهاند، از اول اردیبهشت ماه آغاز شده و تا روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ادامه دارد.
اسپیسایکس یک «سحابی» در آسمان ساخت
آثار باقی مانده از سوخت یک موتور موشک اسپیسایکس باعث ایجاد منظرهای درخشان شد که از نظر ظاهری شبیه به یک سحابی بود.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای اولین بار در ۶ رشته راهبردی استعدادهای برتر را جذب کرد
رئیس استعدادهای درخشان و المپیادهای دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در ۶ رشته راهبردی خبر داد.
۷ بسته حمایتی صندوق نوآوری برای تحقق شعار سال
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از اجرای ۷ بسته حمایتی در راستای تحقق شعار سال با محوریت «تولید برای سرمایهگذاری» خبر داد و گفت: این بسته مشتمل بر ۷ بسته، ۲۲ خدمت و ۳ محور است و از امروز ۴ خدمت از ۲۲ خدمت عملیاتی و فعال میشود.
تصویر فضاپیمای «لوسی» از سیارکی عجیب
فضاپیمای «لوسی» ناسا با موفقیت از کنار دومین سیارک در فهرست اهداف خود عبور کرد و تصاویری را ارسال کرد که شکل عجیب و دو لبهای این سیارک را به تصویر میکشد.
«اسپیسایکس» یک کپسول پیشگام را به مرز نهایی فرستاد
«اسپیسایکس» یک کپسول فضایی متعلق به اروپا را در یک ماموریت مشترک پرتاب کرد.
عکس روز ناسا، ماه را متفاوت با آنچه معمولا به نظر میرسد، به نمایش میگذارد.
آمادگی جهاددانشگاهی برای گفتمانسازی نخبگانی پیرامون سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
در سالروز آغاز نهضت انقلاب فرهنگی، رئیس جهاددانشگاهی با ارسال نامهای به رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، آمادگی این نهاد را برای گفتمانسازی نخبگانی پیرامون سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بهویژه در دانشگاهها اعلام کرد.
اینستاگرام مُچ نوجوانان دروغگو را میگیرد
شرکت «متا» به عنوان شرکت صاحب برنامه «اینستاگرام» قصد دارد از فناوری تشخیص سن هوش مصنوعی خود استفاده کند تا کاربران نوجوان بیشتری را که در مورد سن خود دروغ میگویند، شناسایی کند.
استفاده از هوش مصنوعی در نامزدی اسکار تاثیری ندارد
در حالی که برخی از هنرمندان در سالهای گذشته به دلیل استفاده از هوش مصنوعی مورد انتقاد قرار گرفتند، آکادمی اسکار اعلام کرده است که امسال استفاده یا عدم استفاده از «هوش مصنوعی مولد» نه کمکی به نامزد شدن برای کسب جایزه اسکار میکند و نه از شانس دستیابی به اسکار میکاهد.
بررسی رشد فناوریهای کنترل حرکت در رباتیک در انقلاب صنعتی چهارم
اساتید دانشگاه تهران در سومین روز از برگزاری نوزدهمین دوره رویداد ربوکاپ آزاد ایران به بررسی روند فناوریهای کنترل حرکت در رباتیک میپردازند.
تولید نانوکامپوزیتهای دندانی از سوی فناوران کشور
فناوران یکی از شرکتهای فناور سری کامپوزیتهای دندانی مبتنی بر نانو فناوری را ارائه دادند که گامی در جهت بومیسازی مواد پیشرفته در حوزه دندانپزشکی به شمار میرود.
سنگهای فرازمینی که راز زندگی را آشکار میکنند
سنگهای فرازمینی که اخیرا با یک کاوشگر فضایی به زمین رسیدهاند، میتوانند به پرسشهای بزرگ درباره زندگی موجودات فضایی احتمالی و وجود انسان پاسخ دهند.
آغاز فینال رقابتهای ربوکاپ ۱۴۰۴ از امروز/اعزام تیمهای برتر به رقابتهای جهانی
دبیر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران مرکز با تشریح رقابتهای نوزدهمین مسابقات ربوکاپ آزاد ۱۴۰۴ گفت: این رقابتها در سطح دانشآموزی و دانشجویی در محل نمایشگاه دائمی تهران در حال برگزاری است و مرحله فینال آن امروز سهشنبه ۲ اردیبهشت برگزار میشود.
میکرونیدل و نانودارو؛ ترکیبی نوین برای درمان بدون درد
برای بیش از یک قرن، استفاده از سوزنهای تزریقی روش اصلی انتقال دارو به بدن بوده است. اما این روش سنتی، علاوه بر ایجاد درد، میتواند با خطرات عفونی و عوارض جانبی همراه باشد. پژوهشی جدید به بررسی راهکاری نوین پرداخته است که با استفاده از میکرونیدلها و نانوداروها، امکان انتقال بدون درد و دقیقتر داروها را فراهم میکند.
تولید فیلتر هوای طبیعی با استفاده از بامبو
آلودگی هوا از مشکلات روبهرشد شهرهای بزرگ است که سلامت مردم را بهطور مستقیم تهدید میکند. حالا پژوهشگران ایرانی راهی پیدا کردهاند تا با استفاده از الیاف گیاهی، فیلترهایی سازگار با محیطزیست برای بهبود کیفیت هوای ورودی به بدن تولید کنند.
رباتهای پرنده؛ آماده امدادرسانی هوشمند/ لزوم توجه جدی به آموزش مهارتهای فنی از مدارس تا دانشگاه
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد و سرپرست سرای نوآوری رباتیک و اتوماسیون صنعتی این دانشگاه گفت: رباتهای پرنده با قابلیت انجام عملیات امدادرسانی هوشمند توانستند چالشهای پیچیدهای همچون شناسایی انسانها و فرود دقیق را با موفقیت پشت سر بگذارند.
در حاشیه نوزدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران، تیمهای استارتآپی دانشجویی با ارائه دستاوردهای فناورانهای نظیر جعبه کمکهای اولیه هوشمند، داروخانه رباتیک و رباتهای جمعآوری زباله، نشان دادند که آینده فناوری در دستان جوانانی است که با خلاقیت، به حل مشکلات واقعی جامعه میپردازند.
توسعه باتریهای نسل بعدی با شارژ سریعتر و عمر طولانیتر
یک گروه تحقیقاتی با استفاده از ذرات قلع در اندازه نانو و کربن سخت، آنُد پرقدرت و با چگالی انرژی بالایی تولید کردهاند که میتواند پیشرفتی برای نسل بعدی باتریها باشد.
مریخنورد کنجکاوی سر نخ بزرگی در مریخ یافت
مریخنورد کنجکاوی ناسا کربناتهای غنی از آهن را در مریخ یافته است که سرنخهای جدیدی در مورد آب و هوای باستانی این سیاره و قابل سکونت بودن آن در گذشته ارائه میدهد.
ابداع دارویی جدید برای درمان نابینایی
دانشمندان با ابداع یک داروی پیشرفته موفق به بازسازی شبکیه آسیبدیده چشم شدند. آنها با مهار پروتئینی خاص توانستند بینایی را در نمونههای آزمایشگاهی حیوانی بازیابی کنند.
مهلت مشارکت در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور تمدید شد
مهلت مشارکت در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور تا پایان اردیبهشت ماه تمدید شد.
هشدار درباره اقدامات سوداگران کنکور در فضای مجازی/ شبکهها و کانالهای متخلف رصد میشوند
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اقدامات حفاظتی برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ را تشریح کرد و در مورد اقدامات سوداگران و شبکههای کلاهبرداری در فضای مجازی هشدار داد.
انتهای پیام