بلاگ

از آخرین پرتاب اسپیس‌ایکس در سال ۲۰۲۴ تا رونمایی از ماهواره «پارس ۲» در دهه فجر

از آخرین پرتاب اسپیس‌ایکس در سال ۲۰۲۴ تا رونمایی از ماهواره «پارس ۲» در دهه فجر

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز سه‌شنبه، ۱۱ دی ماه ۱۴۰۳ میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

رونمایی از ماهواره «پارس ۲» در دهه فجر/ پرتاب ماهواره ناهید ۱ و ۲ در آینده نزدیک

رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد: ماهواره «پارس ۲» با دقت تصویربرداری ۲ متر قرار است در دهه فجر رونمایی شود.

آخرین ماموریت «اسپیس‌ایکس» در سال ۲۰۲۴ پرتاب شد

«اسپیس‌ایکس» امروز با پرتاب گروه جدیدی از ماهواره‌های «استارلینک»، آخرین ماموریت خود را در سال ۲۰۲۴ انجام داد.

جزئیات اعطای کارت عضویت بنیاد نخبگان به اعضا/حمایت از تجهیز آزمایشگاه اساتید جوان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به اعطای کارت عضویت بنیاد ملی نخبگان به اعضای این نهاد، گفت: این کارت به برخی از طرح‌های بنیاد اعطا نمی‌شود.

هوش مصنوعی ارتش آمریکا حرکات بعدی دشمنان را پیش‌بینی می‌کند

«دارپا» در اطلاعیه‌ای کوتاه توضیح داده است که ذیل برنامه «نظریه ذهن»(Theory of Mind) الگوریتم‌های پیشرفته را با تخصص انسانی ترکیب می‌کند.

هند ۲ ماهواره را برای آزمایش اتصال فضایی پرتاب کرد

هند با موفقیت دو ماهواره‌ را در اولین پرواز آزمایش اتصال فضایی این کشور پرتاب کرد تا فناوری مهمی را به نمایش بگذارد که برای ساخت ایستگاه فضایی خود و آوردن نمونه‌های ماه به زمین به آن نیاز دارد.

ساخت ایستگاه فضایی و تلسکوپ‌ تغییرشکل دهنده با یک فراماده جدید

یک «فراماده» انعطاف‌پذیر جدید با الهام از طبیعت می‌تواند به ما کمک کند تا زیستگاه‌ها و تلسکوپ‌های فضایی تغییر شکل دهنده بسازیم.

نصب یک نمایشگر ۲۷ اینچی روی مایکروویو

ال‌جی یک صفحه نمایش لمسی ۲۷ اینچی را روی جدیدترین مایکروویو خود نصب کرده است که می‌توان از آن برای کنترل خانه هوشمند یا حتی سرگرم شدن استفاده کرد.

اعطای اولین کارت نخبگی به بنیان‌گذار دائرهالمعارف تشیع

اولین کارت عضویت بنیاد ملی نخبگان به دکتر محقق، بنیان‌گذار دائرهالمعارف تشیع اعطا شد.

نشست علمی «توسعه فناوری آب شیرین کن در کشور» برگزار می‌شود

سلسه نشست‌های توسعه فناوری با هدف تقویت ظرفیت‌ها و بررسی نقاط قوت و ضعف موجود از سوی سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف برگزار می‌شود.

بررسی راهکارهای مؤثر برای توجه به پژوهشگران جوان در دانشگاه‌ها

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: پژوهشگران جوان باید در دانشگاه‌ها مورد توجه قرار گیرند و تحقق این امر، مستلزم انتقال تجربه از سوی افرادی با سوابق درخشان است.

دستگاه‌های دولتی از برچسب‌زنی محرمانگی بر داده‌ها بپرهیزند/مزیت ایران در هوش مصنوعی

معاون توانمندسازی سازمان ملی هوش مصنوعی مزیت رقابتی ایران در توسعه این حوزه را دسترسی به داده‌های منحصر به فرد فارسی دانست و گفت: این داده‌های فارسی می‌تواند مزیت رقابتی برای ما ایجاد کند و اگر درست مدیریت شود، می‌تواند منجر به توسعه مدل‌های ارزش افزوده شود.

شواهد جدید، نظریه‌ انقراض دایناسورها در اثر فوران آتشفشان را رد می‌کند

هر کسی که تا به حال مجذوب دایناسورها شده باشد، از خود پرسیده است: آیا برخورد یک سیارک باعث انقراض این موجودات عظیم‌الجثه شده است یا فوران آتشفشانی؟ اکنون، یک گروه بین‌المللی از دانشمندان شواهد قانع‌کننده‌ای را کشف کرده‌اند که ممکن است در نهایت این معمای ماقبل تاریخ را حل کند و داستان پیچیده‌ای از آشوب اقلیمی را که پیش از یکی از بزرگ‌ترین انقراض‌های دسته‌جمعی تاریخ رخ داده است، فاش کند.

طراحی و ساخت سیستم الکتریکی تشخیص غدد لنفاوی سرطانی

دستگاه طراحی‌شده در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، قادر است غدد لنفاوی سرطانی را با دقت بالا تشخیص دهد.

دستورالعمل پذیرش دستیار فوق تخصصی اعلام شد

دستورالعمل چهل و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی از سوی مرکز سنجش آموزش پزشکی اعلام شد.

عملیات تکمیل سازه برج آموزشی دانشگاه خوارزمی آغاز شد

عملیات تکمیل سازه برج آموزشی پردیس تهران دانشگاه خوارزمی در ۱۵ طبقه به متراژ ۱۶۵۰۰ متر مربع کار خود را دوباره آغاز می‌کند.

ستاره‌ یک منظومه بی‌نقص کیهانی از آنچه تصور می‌شد جوان‌تر است

به نظر می‌رسد یک منظومه ستاره‌ای که «از لحاظ ریاضی بی‌نقص» به نظر می‌رسد و در فاصله ۱۰۵ سال نوری از زمین کشف شده است، هنوز در مراحل ابتدایی خود باشد. آیا کشف این موضوع می‌تواند چشم‌انداز تشکیل حیات را تغییر دهد؟

پارادوکس توسعه هوش مصنوعی و مسأله محرمانگی داده‌ها

رئیس دانشکده علوم مهندسی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه هوش مصنوعی تحولات زیادی در کشورها ایجاد کرده است، گفت: توسعه این فناوری نیاز به دسترسی داده دارد، ولی ما مسأله محرمانگی داده‌ها را داریم.

سهم ۲۰ درصدی دانشگاه‌ها در ارائه دوره‌های کوتاه مدت/ باید به مستندسازی دانش بپردازیم

رییس دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه سهم دانشگاه در ارائه دوره‌های کوتاه مدت حداکثر ۲۰ درصد است، گفت: باید دوره‌هایی برای یادآوری و بازآفرینی آنچه که یاد گرفتیم راه‌اندازی کنیم. ضمن اینکه باید به بحث مستندسازی دانش پرداخته شود.

رونمایی از پوستر سومین نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان

پوستر سومین نمایشگاه معرفی دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیانِ پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگیِ جهاددانشگاهی رونمایی شد.

گسترش دامنه و عمق نقش‌آفرینی پژوهشگران در دستور کار بنیاد ملی نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر ضرورت ارتقای اثرگذاری پژوهش‌ها در کشور، گفت: حرفه تخصصی، میدانی برای رشد استعدادهاست تا به نخبگان اثرگذار در اجتماع تبدیل شوند. به عنوان مثال، عضو هیات علمی یا پژوهشگر بودن در دانشگاه‌ها و مؤسسات علمی از جمله این میدان‌ها است.

دانشگاه‌ها تصویری توسعه‌محور از جزایر سه‌گانه ایجاد کنند/ ضرورت راه‌اندازی مراکز تحقیقاتی در این مناطق

سرپرست دانشگاه علامه‌طباطبائی با بیان اینکه دانشگاه‌ها تصویری توسعه‌محور از جزایر سه‌گانه ایجاد کنند، گفت: برای ساختن تصویر توسعه‌محور، ضرورت دارد تا نهادهای علمی و فرهنگی در کنار سرمایه‌گذاران دولتی و خصوصی، گام‌های فرهنگی و اقتصادی مقدماتی را بردارند.

آموزش تلفیقی، پل جدیدی بین شیوه‌های سنتی و مدرن یادگیری

در عصر تحول دیجیتال، شیوه‌های آموزشی دچار تغییرات چشمگیری شده‌اند. استفاده از فناوری‌های نوین و ادغام آنها با روش‌های سنتی، دنیای آموزش را متحول کرده است و این تغییرات، موضوع بسیاری از پژوهش‌های علمی قرار گرفته‌اند.

برخی بین پژوهش‌های بنیادی و توسعه‌ای تفکیک قائل نمی‌شوند

رئیس دانشگاه گرمسار با بیان اینکه برخی بین پژوهش‌های بنیادی و توسعه‌ای تفکیک قائل نمی‌شوند، گفت: تا زمانی که بین پژوهش‌های بنیادی با کاربردی و توسعه‌ای تفکیک قائل نشویم، نمی‌توانیم زمینه توسعه کشور را فراهم کنیم.

مزایا و معایب هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان مبتلا به معلولیت

مدارس در همه کشورها درگیر این مشکل هستند که چگونه و کجا باید هوش مصنوعی را به کار بگیرند، اما یک پاسخ مهم برای بسیاری از این مشکلات می‌تواند اپلیکیشن‌های کاربردی سریع برای دانش‌آموزان دارای معلولیت باشد.

تشخیص سریع و آسان سرطان روده با کیت نانویی ایرانی

یکی از شرکت‌های فناور با تولید و عرضه کیت‌های تشخیص سرطان روده، امکان شناسایی سریع این نوع سرطان را فراهم کرده است. تا کنون در قالب برنامه غربالگری، ۶۰۰ هزار نفر از این کیت‌ها استفاده کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود حجم استفاده از این کیت‌های نانویی در غربالگری‌های کشوری افزایش یابد.

پاشنه آشیل باکتری‌های مقاوم به دارو پیدا شد

دانشمندان می‌گویند پاشنه آشیل باکتری‌های مقاوم به دارو را یافته‌اند.

۱۰ پرواز فضایی برتر سال ۲۰۲۴

سال ۲۰۲۴ با پروازهای فضایی گوناگونی همراه بود که این گزارش به ۱۰ مورد از جالب‌ترین آنها پرداخته است.

معرفی هاب اینترنت اشیاء؛ انقلابی جدید در هوشمندسازی صنایع کشور

پلتفرم هاب اینترنت اشیاء دستاورد جدید متخصصان فناور کشور است که به گفته آنها می‌تواند پارامترهای مختلف موجود در صنایع و حوزه‌های کشاورزی و همچنین انبارداری را به صورت هوشمند پایش و اندازه‌گیری کند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید