
در روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در سرویس علمی و دانشگاهی به اخبار گوناگونی پرداختیم که قصد داریم در این گزارش مروری بر خلاصهای از این اخبار داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی به اخبار مختلفی در ایران و جهان پرداخته است که در ادامه مروری بر خلاصهای از آنها خواهیم داشت. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر میتوانید بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید.
گروهی از پژوهشگران هلندی یک ربات نرم ساختهاند که راه میرود، میپرد و شنا میکند، اما برای انجام دادن همه این کارها به مغز، قطعات الکترونیکی یا هوش مصنوعی نیاز ندارد؛ بلکه فقط لولههای نرم، هوا و کمی فیزیک هوشمندانه را به کار میگیرد.
استفاده از فناوریهای نوین؛ راهحل جهاد دانشگاهی برای بحران آب
مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی با توسعه جنینهای پربازده گاو و گاومیش، در تلاش است تا با فناوریهای نوین، بهرهوری آب در کشاورزی را افزایش دهد.
زنی با فرمولِ رؤیاها؛ ریاضیدانی که برگه امتحانش را پاره کرد اما تاریخ را نوشت
در دنیایی که فرمولها خشک و بیروح به نظر میرسند، مریم میرزاخانی نشان داد که ریاضیات میتواند عرصهای از خلاقیت، شهود و زیبایی باشد؛ او نخستین زن و نخستین ایرانیای بود که بلندترین قله ریاضیات (مدال فیلدز) را فتح کرد و با ذهنی درخشان و نگاهی عمیق، معادلات پیچیده را به زبان ساده، ترجمه و نام خود را برای همیشه در تاریخ علم ثبت کرد.
جزئیات حذف سقف حقوق اعضای هیات علمی
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با تاکید براینکه سقف حقوق اعضای هیات علمی حذف شد و این قانون از ابتدای سال اجرایی می شود، گفت: فقط تعداد بسیار محدودی از اساتید بالاتر از سقف تعیین شده حقوق دریافت میکنند.
هوش مصنوعی نورونهای فعال مغز را شناسایی کرد
دانشمندان موفق به توسعه یک سامانه «هوش مصنوعی» جهت شناسایی نورونهای فعال مغز شدند.
آزمایش غنیسازی اورانیوم با قدرتمندترین لیزر جهان
دانشمندان آمریکایی قدرتمندترین لیزر جهان را برای غنیسازی اورانیوم آزمایش کردند.
حذف آرسنیک از آب با نانوجاذب ایرانی
فناوران یکی از شرکتهای دانش بنیان حوزه نانو با بهرهگیری از فناوری نانو، دستگاههایی برای حذف آرسنیک از آب آشامیدنی طراحی کردند و حالا این دستگاه در بیش از ۲۰ روستا به کار گرفته شده و امکان تصفیه روزانه ۲۰ مترمکعب آب را فراهم کرده است.
سیاره زهره از دید فضاپیمایی که دیگر وجود ندارد
عکس روز ناسا یک منظره متروک را از سطح سیاره زهره به نمایش میگذارد که توسط فضاپیمای سابق شوروی ثبت شده است.
رشد ۳۵ درصدی حقوق مبنای اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد
معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به میزان افزایش حقوق و دستمزد اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار کرد: با مصوبه هیات امنای مرکزی، حقوق مبنای اعضای هیأت علمی در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد افزایش یافته است.
نجات برق ایران با هوش مصنوعی؛ چگونه یک سامانه ایرانی ۱۰ هزار مگاوات صرفهجویی میکند؟
در آستانه تابستان و با افزایش احتمال خاموشیهای گسترده، یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با طراحی سامانهای مبتنی بر هوش مصنوعی، راهکاری بومی و مقرونبهصرفه برای حل بحران ناترازی برق ارائه کرده است و به گفته آنها اپراتور هوشمند انرژی این شرکت، قادر است تا ۱۰ هزار مگاوات صرفهجویی برق ایجاد کند، بدون نیاز به احداث نیروگاه جدید، با هزینهای ۵۰۰ برابر کمتر از روشهای سنتی و این در حالی است که سرمایهگذاری اولیه آن نیز از طریق اعتبار مالیاتی و گواهی صرفهجویی انرژی قابل تأمین است.
کاوشگر شوروی پس از ۵۳ سال روی زمین سقوط کرد
کاوشگر شکستخورده «کاسموس ۴۸۲» پس از ۵۳ سال ماندن در مدار سرانجام روی زمین سقوط کرد.
سرای نوآوری «سلامت سیمرغ» در دانشگاه آزاد با حضور ۶۰ شرکت دانشبنیان افتتاح شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران از افتتاح رسمی سرای نوآوری «سلامت سیمرغ» خبر داد و گفت: این مجموعه با هدف توسعه پزشکی هوشمند و فردگرایانه راهاندازی شده و بیش از ۶۰ شرکت دانشبنیان در آن حضور دارند.
ارسال ۲ هزار رزومه شغلی به دانشبنیانها در نمایشگاه کار و اشتغال/اضافه شدن سه حوزه جدید اشتغال
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه در هر دوره از نمایشگاه کار و اشتغال حدود ۲ هزار رزومه برای شرکتهای دانشبنیان ارسال میشود، گفت: در دورههای آتی حوزه تجهیزات پزشکی و دارو و کشاورزی و صنایع غذایی به این رویداد اضافه خواهد شد.
فرصت برای ماندن؛ نمایشگاه اشتغال صندوق نوآوری در مسیر مقابله با فرار مغزها
چهارمین نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال صندوق نوآوری و شکوفایی با محوریت نهادهای تأمین مالی، امروز با حضور ۴۱ شرکت فعال در حوزه تامین مالی با هدف ایجاد ارتباط میان شرکتهای دانشبنیان و نیروهای متخصص آغاز به کار کرد. این رویداد، بستری برای جذب نخبگان و کاهش مهاجرت نیروی انسانی و گامی مهم در توسعه اقتصاد دانشبنیان کشور محسوب میشود.
ضرورت ایجاد یک برنامه ملی برای توانمندسازی و سازماندهی زنان در حوزه علم عمومی
مشاور امور بانوان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور با انتقاد از غیبت ساختاری زنان در برنامهریزی، مدیریت و ارزیابی فعالیتهای ترویج علم، گفت: این مسئله صرفا یک خلأ آماری و موضوع فرهنگی نیست، بلکه از کاستی در ساختار حکمرانی دانش خبر میدهد.
جشن شصتمین سالگرد تاسیس دانشکده مهندسی برق شریف با هدف ایجاد ارتباط بین فارغالتحصیلان و شبکهسازی برای آنان، خردادماه برگزار میشود.
دانشمند ایرانی مقیم آمریکا: ۲۸ شهر آمریکا در حال فرونشست هستند
یک گزارش جدید که با مشارکت منوچهر شیرزایی، دانشمند ایرانی مؤسسه «ویرجینیا تِک» تهیه شده است، نشان میدهد که مناطق شهری ایالات متحده با چه سرعتی در حال غرق شدن هستند و یکی از آنها با سرعت نگران کنندهای در حال سقوط است.
«چت جیپیتی» بهتر عمل میکند یا هوش مصنوعی «جمینای» گوگل؟
صنعت هوش مصنوعی در سالهای اخیر به سرعت شکوفا شده است و چندین شرکت در رقابت شدیدی در این حوزه با یکدیگر بودهاند. دو شرکتی که به طور خاص پا به پای هم پیش رفتهاند، اوپنایآی و گوگل هستند.
سومین رویداد ملی ملاصدرا برگزار میشود
سومین رویداد ملی ملاصدرا با حمایت معاونت علمی ریاستجمهوری و به همت دانشگاه شیراز، ۲۷ و ۲۸ خردادماه امسال در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز برگزار میشود.
بیمارستان هوشمند دانشگاه آزاد در تهران راهاندازی میشود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از آمادهسازی زیرساختهای بیمارستان هوشمند در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و تاکید کرد که این بیمارستان بهزودی در تهران به بهرهبرداری خواهد رسید.
کلید اولیه آزمون دستیاری منتشر شد
کلید اولیه پنجاه و دومین آزمون دستیار تخصصی بر روی سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی قرار گرفت.
دوربینهای دید در شب به اندازه عینک میشوند
مهندسان MIT موفق به توسعه یک فیلم فوق نازک شدهاند که میتواند نحوه شناسایی گرما و نور در طیف مادون قرمز را تغییر دهد و باعث شود دوربینهای دید در شب به اندازه عینکهای معمولی کوچک شوند.
یک جایگزین آسان برای فستینگ متناوب معرفی شد
یک مطالعه جدید، یک جایگزین سادهتر را برای فستینگ یا روزهداری متناوب معرفی میکند.
عکس رنگارنگی از نزدیکترین همسایه ستارهساز زمین
یک ستارهشناس آماتور، عکس رنگارنگی را از نزدیکترین مهد ستارهای به زمین ثبت کرده است.
اساتید انگیزه لازم را برای دانشجویان فراهم کنند/ کارهای تیمی در سطح دانشگاهها کم شده است
سرپرست دانشگاه تهران ایجاد انگیزه در بین دانشجویان را از تکالیف مهم اساتید دانست و گفت: متأسفانه دانشجویان ما از نظر فیزیکی در داخل کلاس هستند؛ اما از نظر روحی و روانی در کلاس حضور ندارند. باید انگیزه لازم برای دانشجویان توسط اساتید ایجاد شود.
استارتاپها و شرکتهای خطرپذیر به دنبال نیروی جوان در نمایشگاه اشتغال صندوق نوآوری
رویداد اشتغال صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف جذب نیروی انسانی متخصص در زیستبوم فناوری کشور، امروز یکشنبه با حضور ۴۱ شرکت دانشبنیان، صندوق پژوهش و فناوری و شرکتهای سرمایهگذاری، برگزار و طی آن فرصتهای شغلی متنوعی به دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتههای مدیریت، مهندسی، حسابداری و MBA معرفی شد.
آیا زمان خداحافظی با تکینگی اینشتین فرا رسیده است؟
سیاهچالهها اغلب به عنوان مناطق نهایی بدون راه خروج جهان توصیف میشوند، جایی که گرانش آنقدر قوی میشود که حتی نور هم نمیتواند از آن فرار کند. با این حال، آنچه حتی جذابتر از خود سیاهچالهها است، چیزی است که در مرکز آنها قرار دارد.
جزئیات برگزاری همایش بزرگ دیپلماسی مقاومت تشریح شد
همایش بزرگ دیپلماسی مقاومت به منظور پاسداشت ۲ شهید والامقام شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان با حضور خانواده معظم شهیدان، رئیسجمهور، رئیس قوه قضائیه، اعضای هیات دولت و شخصیتهای کشوری در سالن اجلاس سران برگزار میشود.
افتتاح همزمان ۱۴ پروژه جدید دانشگاه آزاد در سراسر کشور
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران از آغاز فعالیت ۱۴ پروژه جدید در این دانشگاه از جمله بیمارستان دامپزشکی و دانشکدههای مختلف خبر داد.
زیرساختهای دانشگاه آزاد برای پزشکی دادهمحور آماده است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تحول بزرگ در پزشکی جدید، تأکید کرد که در این نظام جدید، دادهها ارزش واقعی پیدا میکنند و بهجای خدمتهای پزشکی محوریت مییابند.
هدفونهای هوش مصنوعی که صحبت چندین گوینده را همزمان ترجمه میکنند
هدفونهای مجهز به هوش مصنوعی میتوانند ترجمه گروهی را به طور همزمان با شبیهسازی صدا ارائه دهند.
آغاز ثبتنام دو آزمون دانشگاه آزاد
ثبتنام آزمون EPT و آزمون بسندگی زبان فارسی ویژه اتباع غیر ایرانی از امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه آغاز شد.
بررسی مجدد پروند اعضای هیات علمی بدون جانبداری ادامه مییابد
سرپرست دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه پروندههای اساتید در هیئت جذب با دقت و عدالت پروندههای استخدامی که پیمانی هستند، ارزیابی میشوند، گفت: دانشگاه تهران جای بهترینها و نخبگان است و این مسیر بدون هیچ گونه جانبداری ادامه پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام