بلاگ

از نبرد ۲ ربات در یک مسابقه بوکس تا حفره‌ای غیر عادی در مریخ

از نبرد ۲ ربات در یک مسابقه بوکس تا حفره‌ای غیر عادی در مریخ

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز یکشنبه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۴ میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

آنتن جدید ارتش ایالات متحده برای ارائه ۵G سیار

ارتش ایالات متحده می‌تواند به سرعت فوق العاده شبکه همراه با کاهش ۹۰ درصدی مصرف انرژی برسد. این فناوری می‌تواند پس از اجرا، «۵G سیار» را با کارایی، ایمنی و تطبیق‌پذیری بالا فراهم کند.

کشف میلیون‌ها اجرام بین ستاره‌ای پنهان در منظومه شمسی

اخترفیزیکدانان موفق به کشف میلیون‌ها جرم بین ستاره‌ای پنهان در منظومه شمسی شدند. آنها با کمک فناوری شبیه‌سازی به این نتیجه حیرت‌انگیز دست یافتند.

نبرد ۲ ربات در یک مسابقه بوکس

شرکت رباتیک یونی‌تری (Unitree) چین اولین مسابقه بوکس رباتیک جهان را برگزار می‌کند.

تهدیدات دوست باوفای انسان برای طبیعت!

هر روز در کنار ما زندگی می‌کنند، با ما پیاده‌روی می‌روند و عضوی از خانواده محسوب می‌شوند؛ اما کمتر کسی تصور می‌کند که این دوستان وفادار ممکن است تهدیدی برای محیط زیست باشند.

اهدای اولین جایزه پروفسور کامبیز بدیع به مقالات حوزه هوش مصنوعی

اولین جایزه پروفسور کامبیز بدیع، در مراسم افتتاحیه یازدهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی به مقالات برتری که در حوزه هوش مصنوعی نگارش شده است، تعلق می‌گیرد.

«اسپیس‌ایکس» نهمین گروه از ماهواره‌های جاسوسی آمریکا را پرتاب کرد

«اسپیس‌ایکس» روز ۱۲ آوریل یک گروه دیگر از ماهواره‌های جاسوسی را برای دولت آمریکا به مدار زمین پرتاب کرد.

لغو پذیرش دانشجوی استادمحور در دانشگاه تهران تکذیب شد

دانشگاه تهران لغو پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور را تکذیب کرد.

نمایشگاه بین‌المللی کیش آی ویژن ٢٠٢۵ برگزار می‌شود

کنگره و نمایشگاه بین‌المللی هوش مصنوعی با عنوان «کیش آی ویژن ٢٠٢۵» توسط پارک ملی علوم و فناوریی‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی از ۱۱ تا ۱۴ شهریورماه ۱۴۰۴ در مرکز همایش‌ها و نمایشگاه‌های بین‌المللی کیش برگزار می‌شود.

سامانه الکترونیکی مکاتبات موسسات اعزام دانشجو راه‌اندازی شد

مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان گفت: برای نخستین بار و به منظور ساماندهی امور و نظارت بیشتر بر فعالیت موسسات اعزام دانشجو، سامانه الکترونیکی مکاتبات موسسات اعزام دانشجو راه‌اندازی شد.

ما نیازمند فلسفه‌ای بومی برای مواجهه با مفاهیم نوین هستیم/پایان تاریخ اندیشه ایرانی؛ زنگ خطری برای آینده

دانشیار دانشگاه تربیت مدرس خواستار تولید فلسفه‌هایی بومی برای مفاهیمی نظیر اینترنت، رسانه و شهر در بستر تفکر اسلامی شد.

هالیوود تاریخ را وارونه روایت می‌کند

عبدالکریمی، استاد فلسفه با اشاره به تصویرسازی‌های سینمای غرب گفت: آنچه غرب به‌عنوان «شرق» ارائه می‌دهد، چیزی جز یک کاریکاتور نیست. درست مانند آنچه در سینمای هالیوود مشاهده می‌کنید؛ جایی که سرخ‌پوست‌ها به‌عنوان موجوداتی وحشی معرفی می‌شوند و انسان غربی، حامل تمدن، راه‌آهن و شهرسازی. در حالی‌ که همه می‌دانند سرخ‌پوست‌ها اقوامی مهربان و باارزش‌های انسانی بودند که از مهاجران اروپایی استقبال کردند، اما در مقابل، بسیاری از قبایل‌شان قتل‌عام شدند. با این حال، هالیوود واقعیت را تحریف و به نفع روایت خود بازسازی می‌کند.

طراحی روشی برای تشخیصی سریع نوعی بیماری مشترک انسان و دام

محققان دانشگاه باهنر کرمان روشی را برای تشخیص سریع و مناسب برای بیماری بروسلوز که بیماری مشترک بین انسان و دام است را عرضه کردند.

تاکسی‌های خودران «ویمو» از فردا در توکیو

شرکت ویمو(Waymo) از فردا (۱۴ آوریل-۲۵ فروردین) آزمایش تاکسی‌های خودران خود را در شره توکیو، پایتخت ژاپن آغاز خواهد کرد. این اولین بار است که «ویمو» روبوتاکسی‌های خود را در خارج از کشور ایالات متحده مستقر می‌کند.

روایت هنر قدسی، از خلقت انسان تا قیامت

رئیس فرهنگستان هنر با اشاره به ظرفیت متعالی هنر در انقلاب اسلامی گفت: در نگاه قدسی به تاریخ، گذشته چراغ راه آینده است و زمان حال، تنها ساحت روایت نیست. قرآن کریم نیز عمده روایت‌های خود را در قالب تاریخ مقدس عرضه می‌کند؛ تاریخی که از خلقت انسان تا قیام قیامت را شامل می‌شود.

انقلابی‌گری به‌معنای عقلانیت است، نه تندروی/۶ اصل بنیادین هنر انقلابی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر لزوم بازتعریف واژه «انقلابی‌گری» گفت: برخی تصور می‌کنند انقلابی‌گری به معنای بی‌منطقی، تندروی و بی‌توجهی به عقلانیت است؛ اما این‌ها تعاریف نادرستی هستند که یا از سوی دیگران به غلط القا شده‌اند یا حاصل رفتار ناصحیح برخی از افراد مدعی انقلابی‌گری هستند.

هنر متعهد، مبتنی بر عقل و حکمت است

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اهمیت صداقت و اخلاق در هنر گفت: این رگه‌ها در پیام‌های هنری قابل ردیابی است و هنر متعهد، نورانی در مقابل ظلمت و داعیه اتصال به آسمان را دارد. این هنر باید مبتنی بر عقل و حکمت باشد و از وهم و تخیل فاصله‌گذاری کند.

ارسال ۱۸۰ چکیده مقاله به همایش هنر انقلاب اسلامی/ تأسیس پژوهشکده هنر انقلاب در دستور کار

رئیس دانشگاه سوره با اشاره به استقبال گسترده از نخستین همایش دانشگاهی هنر انقلاب اسلامی گفت: استقبال از این همایش، فراتر از انتظار ما بود. بیش از ۱۸۰ چکیده مقاله به دفتر همایش ارسال شد. با توجه به سرعت عمل ما در اطلاع‌رسانی، اگر زمان بیشتری در اختیار داشتیم، این عدد به بیش از ۲۵۰ چکیده می‌رسید.

توسعه سامانه هوشمند ایرانی برای تحلیل وضعیت جوی از کوه‌ها تا مزارع با دقت بالا

توسعه اولین سامانه تحلیل هواشناسی هوشمند در ایران، با استفاده از هوش مصنوعی، توانسته است داده‌های خام هواشناسی را به توصیه‌های کاربردی و حیاتی برای حوزه‌های مختلفی مانند کوهنوردی، کشاورزی، شیلات و حمل‌ونقل تبدیل کند و این نوآوری در بهبود تصمیم‌گیری‌های حیاتی در شرایط حساس نقش موثری خواهد داشت.

هنر، تجلی‌گاه معنویت و انقلاب درونی مخاطب است/مساجد، پایگاه هنر متعهد

رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره هنر را تجلی‌گاه معنویت و انقلاب درونی مخاطب خواند.

معافیت لوازم الکترونیکی از تعرفه‌های متقابل ترامپ

به نظر می‌رسد گوشی‌های هوشمند، رایانه‌ها و سایر لوازم الکترونیکی در حال حاضر از تعرفه‌های متقابل ترامپ معاف هستند و گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده فعلا برای این محصولات استثناء قائل شده است.

آلبوم تصاویر «ماه صورتی آوریل» در سراسر جهان

«ماه صورتی آوریل» که بامداد یکشنبه به وقت ایران در آسمان ظاهر شد، مناظر خیره‌کننده‌ای را در سراسر جهان رقم زد.

تقدیم یک اثر ماندگار به حماس؛ کتابی که غزه‌ را زنده نگه‌ می‌دارد

کتاب «کتاب‌شناسی اختصاصی غزه»، به نماینده جنبش حماس در ایران تقدیم شد.

عدالت در دسترسی به ابزار هوش مصنوعی و جلوگیری از شکاف دیجیتالی یکی از وظایف دانشگاه است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سوگیری الگوریتیمی امروز در دنیا یک موضوع جدی است؛ لذا سواد هوش مصنوعی از الزامات امروز اساتید ماست که لازم است دوره‌هایی برای آن در دانشگاه تعریف شود. در جریان این تحول، تربیت انسان‌هایی با اخلاق تقابلی در استفاده از هوش مصنوعی به عنوان ابزار تقلب با تقویت ارزش‌های اخلاقی و طراحی تکالیف خلاقانه‌تر نیز باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

یک حفره غیر عادی در مریخ

عکس روز ناسا یک حفره را در مریخ نشان می‌دهد که نسبت به سایر حفره‌های آن کمی غیر عادی است.

ثمرات برنامه‌های حمایتی برنامه چهاردهم از تولید علم در سال آینده نمایان می‌شود

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: از آغاز دولت چهاردهم حمایت جدی از تولید علم را آغاز کرده‌ایم که ثمرات آن از یک سال آینده نمایان خواهد شد.

آیا هوش مصنوعی شریک عاطفی مناسبی است؟

پژوهشگران تحقیقات جدیدی را مبنی بر رابطه عاطفی هوش مصنوعی با کاربران خود آغاز کرده‌اند. آنها در این تحقیقات به بررسی رابطه صمیمی و عاطفی هوش مصنوعی با کاربر خود پرداخته‌اند.

نصب پنل‌های خورشیدی در دانشگاه تربیت مدرس

به‌منظور تأمین بخشی از برق مورد نیاز دانشگاه تربیت مدرس از انرژی‌های تجدیدپذیر، پنل‌های خورشیدی (فتوولتاییک) بر ‌بام برخی از ساختمان‌های دانشگاه نصب می‌شود.

برگزاری نمایشگاهی از آخرین دستاوردهای صنعت گیاهان دارویی

در حاشیه دوازدهمین کنگره ملی گیاهان دارویی، نمایشگاهی از آخرین دستاوردهای فناوران این حوزه در دانشگاه شهید بهشتی برپا می‌شود.

شعار سال در فضای دانشگاهی باید با تغییر رویکرد همراه باشد/ می‌توان با ایجاد انگیزه در میان جامعه علمی در تولید علم هم موفق بود

رئیس جدید دانشگاه گرمسار با تاکید بر اینکه امید به آینده در فضای دانشگاهی کمرنگ شده و مشکلات اقتصادی فرصت فکر کردن و تصویرسازی از آینده را از دانشجویان گرفته است، گفت: انگیزه یادگیری علم و دانش نیز در ذیل این مشکلات اقتصادی و کمبودهای موجود در فضای علمی کشور همگی دلالت بر ناترازی آموزشی دارد؛ بنابراین باید شعار سال در فضای دانشگاهی با تغییر رویکرد همراه باشد.

رنج بزرگ دانشکده‌های ما کمبود هیات علمی است/خطر تغییر ژنتیک پزشکی و دندانپزشکی در آینده نزدیک

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی از پذیرش حدود ۳۰۰۰ دانشجوی دندانپزشکی در کنکور امسال خبر داد و گفت: با وجود اینکه اجرای مصوبه افزایش پذیرش دانشجوی این رشته امسال به پایان می‌رسد؛ اما ما حدود ۳۰۰۰ دانشجو پذیرش خواهیم کرد و دانشکده‌های ما از کمبود هیات علمی این رشته رنج می‌برند.

افزایش چشمگیر حمایت‌های پژوهشی و نخبگانی در کشور

معاون علمی رییس جمهور، در نشست صمیمانه‌ای با نخبگان، استادان و دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز، از گسترش حمایت‌های علمی، پژوهشی و نخبگانی در کشور خبر داد و به تشریح برنامه‌های مختلف در این حوزه پرداخت.

حمایت معاونت علمی از پروژه‌های ساخت بار اول مناطق نفت‌خیز

معاون علمی رئیس‌جمهور، همچنین در ادامه سفر یک روزه به اهواز ضمن اشاره به حمایت معاونت علمی از پروژه‌های ساخت بار اول، گفت: دو سال متمادی است که مناطق نفتی جنوب پیشتاز میزبانی از پروژه‌های ساخت بار اول هستند. از این رو، آمادگی داریم تا با حمایت از این پروژه‌ها، مسیر نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ همچون نفت و گاز را هموار کنیم.

یک ایزوتوپ کمیاب از خورشید فوران کرد

خورشید به تازگی مقدار زیادی هلیوم-۳ به فضا منتشر کرده است که ایزوتوپی کمیاب است و دانشمندان قصد دارند آن را از ماه استخراج کنند.

کشف مسیرهای فراموش‌شده مهاجرت انسان و حیوان در قلب بیابان

در دل بیابانی که امروز خشک و بی‌آب‌وعلف است، گذشته‌ای سبز و پرآب پنهان مانده که سرنخ‌هایی تازه از مسیرهای مهاجرت انسان و جانوران را در اختیار ما قرار می‌دهد.

فوران بی‌مانند پرتو ایکس از سیاه‌چاله هیولا

فضاپیمای ناسا یک سیاه‌چاله هیولا را مشاهده کرده است که فوران پرتو ایکس را انتشار می‌دهد و ۱۰۰ برابر بیشتر از آنچه در سیاه‌چاله‌های دیگر دیده‌ایم، انرژی آزاد می‌کند.

از اکولوژی شهری تا جنگل آهن؛ رمزگشایی محققان از چالش‌های ناپایداری در شهر شاندیز

دکتر فروزان طاهری، استاد دانشگاه و پژوهشگر برجسته، در تحلیل خود از وضعیت شهری شاندیز، اصطلاح «جنگل آهن» را برای توصیف روند ناپایداری در این شهر به کار برد. وی با بررسی پارامترهای اکولوژیک این شهر گردشگری، به چالش‌های جدی در زمینه توسعه پایدار، عدالت اجتماعی و حفظ محیط زیست اشاره کرد و نشان داد که شاندیز در مسیر ناپایداری قرار دارد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید