مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، افزایش سرمایه تا ۲۰۰ میلیارد تومان را از دستاوردهای صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران برشمرد و افزود: در سال ۹۳ سرمایه صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران دو میلیارد تومان ثبت شده و ۷۰۰ میلیون تأدیه شده بود. هماکنون برای صندوق سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومانی گزارش شده است که در شرف افزایش به ۲۰۰ میلیارد تومان است.
به گزارش ایسنا، دکتر محمد مهدی فریدوند، همزمان با ایامالله دهه مبارک فجر در نشست تخصصی نوآوری و فناوری، دستاوردها، چالشهای امروز و راهبردهای آینده در محل سالن پندار پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با بیان اینکه همواره تلاش صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران ارائه خدمات به شرکتهای دانشبنیان بوده است، در ادامه اظهار کرد: صندوق در عین حال کوشیده به عنوان یک نهاد مالی تخصصی حرفهای از محل درآمدهای خود صندوق بتوانیم ظرفیت صندوق را افزایش دهیم.
وی، در ادامه توضیح داد: یعنی صندوقی با حداقل وابستگی به دولت باشد. این افزایش سرمایههایی که انجام دادیم از این بابت بود که برای ارائه ضمانتنامهها ناگزیر بودیم تا ۱۲ برابر سرمایه ثبتی داشته باشیم و عملاً در برخی موارد به سقف تعهدات برمیخوردیم.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، جهش در افزایش سرمایه و حمایت از کسب و کار را از دستاوردهای صندوق در سالهای ۸۹ و ۹۰ به بعد برشمرد و افزود: فعالیت این صندوق در حوزه ارائه تسهیلات، ضمانتنامهها و سرمایهگذاری است، که برخی شرکتهای دانشبنیان از ظرفیتهای ما بهخوبی اطلاع دارند.
فریدوند، ارائه ضمانتنامهها به شرکتهای دانشبنیان را تضمینی برای تعهدات این شرکتها در برابر کارفرما دانست و خاطرنشان کرد: هماکنون همه ضمانتنامههای صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران را وزارت دفاع، وزارت نیرو، وزارت نفت و … میپذیرند.
وی با بیان اینکه ضمانتنامهها با حداقل بروکراسی، تضمین و ودیعه صادر میشود، افزود: طی یک سال اخیر و طبق قانون جهش دانشبنیان نظام بانکی کشور هم ضمانتنامههای صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران را میپذیرد. اگر شرکتی در حال اخذ تسهیلات از بانک باشد با ضمانتنامه ما این پروسه سریعتر طی میشود.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، از جلب افزایش سرمایه و دریافت منابع از نهادهای مختلف برای صدور ضمانتنامه چند سال اخیر به عنوان دستاورد دیگری یاد کرد و افزود: بانکها برای شرکتهای دانشبنیان در نخستین سال عمر خود توان ارائه خدمات پولی و مالی ندارند، که این صندوق میکوشد این گپ موجود را برای شرکتهای دانشبنیان پر کند.
فریدوند با بیان اینکه با قانون جهش دانشبنیان ابهام کارفرماها برطرف شده است، گفت: تا پیش از این قانون ضمانتنامههای صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران را به راحتی نمیپذیرفتند و ما به شدت تلاش میکردیم تا کارفرماها را در اینباره متقاعد کنیم که با ابلاغ این قانون از ابتدای ۱۴۰۲ کارفرمایی نداشتیم که ضمانتنامه ما را نپذیرد.
وی با بیان اینکه همه شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران صاحب شناسنامه و پرونده هستند، در ادامه خاطرنشان کرد: در ابتدا به علت سرمایه اندک عملاً با صدور ضمانتنامه به سقف تعهدات برمیخوردیم که در مرحله نخست برای برطرف کردن این چالش سرمایه صندوق را از طریق داراییهایی از محل سرمایهگذاری و دارایی از ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش دادیم.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، با تأکید مجدد بر میزان افزایش سرمایه صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران تا ۲۰۰ میلیارد تومان گفت: از دولت هم ۳۷ میلیارد تومان از طریق تبصره ۱۸ شناسایی شد. به عبارت دیگر سهم دولت در افزایش سرمایه صندوق از محلی به غیر از آورده دستگاههای اجرایی نظیر اوراق بود.
فریدوند، با بیان اینکه با افزایش سرمایه مشکل صدور ضمانتنامهها هم برطرف شد، در ادامه خاطرنشان کرد: ما با ۱۰ بانک برای پذیرش ضمانتنامهها تفاهمنامه امضا کردیم و این مسیر را مجدانه پیگیری میکنیم.
وی در خصوص تأمین مالی جمعی هم توضیح داد: بر فرض مثال یک شرکت دانشبنیان پروژه اقتصادی دارد از طریق سود سرمایه تأمین مالی میشود این شرکت با مراجعه به صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران ضمانت مالی دریافت میکند و از طریق منابع در اختیار مردم قرار میگیرد.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، حل چالش کمبود سرمایه را از راههای مختلفی چون بانکها، صدور اوراق، تأمین منابع مالی جمعی برشمرد.
فریدوند با بیان اینکه موضوع افزایش سرمایه صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران را به جد دنبال میکنیم، افزود: ما سرمایهگذاران بینظیری از بخش خصوصی داریم که دغدغهاشان فناوری و حمایت از این فعالیتهاست که این موضوع صندوق دانشگاه تهران را از دیگر صندوقها متمایز میکند.
وی استفاده از ظرفیت بازار سرمایه را از دیگر راهبردهای حل چالش کمبود سرمایه صندوق دانست و خاطرنشان کرد: از قبیل انتشار اوراق برای شرکتهای دانشبنیان است که عملاً صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران میتواند به عنوان صندوقهای ضامن نقش داشته باشد.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، از تأسیس صندوقهای تخصصی VC خبر داد و گفت: درصددیم راهاندازی صندوقهای جسورانه دوم هستیم.
انتهای پیام