بلاگ

«پتاسیم» ناجی بدن در برابر نمک زیاد/ ۲ رویکرد نوآورانه برای جست‌وجوی یخ در ماه

«پتاسیم» ناجی بدن در برابر نمک زیاد/ ۲ رویکرد نوآورانه برای جست‌وجوی یخ در ماه

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز جمعه پنجم فروردین به اخبار گوناگونی در ایران و سراسر جهان پرداخته است که مطالعه آن خالی از لطف نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، در روز جمعه پنجم اردیبهشت ماه در سرویس علمی و دانشگاهی به اخبار گوناگونی پرداختیم که در ادامه به خلاصه‌ای از آنها می‌پردازیم. در صورت تمایل برای مطالعه نسخه کامل هر خبر می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

۲ رویکرد نوآورانه برای جست‌وجوی یخ در ماه

پژوهشگران آمریکایی دو رویکرد نوآورانه را در پیش گرفته‌اند تا به جست‌وجوی یخ روی ماه بپردازند.

انسداد نور ستارگان و تشخیص حیات در فراسوی زمین

دانشمندان یک «تاج‌نگار»(coronagraph ) پیشرفته توسعه داده‌اند که می‌تواند به ما این امکان را بدهد که سیارات فراخورشیدی شبیه به زمین را که پشت تابش شدید ستارگانشان پنهان شده‌اند، ببینیم.

گم شدن کهکشان راه شیری در سایه آلودگی نوری/از کرم شبتاب تا درختان؛ لیست قربانیان روشنایی بی‌مرز شهرها

در دنیایی که نورهای مصنوعی شب‌ها را تسخیر کرده‌اند، دیگر کمتر کسی شگفتی کهکشان راه شیری را با چشم دیده است. آلودگی نوری نه‌تنها علم نجوم را به چالش کشیده، بلکه آرام‌آرام آسمان شب را از حافظه نسل‌های آینده پاک می‌کند.

«پتاسیم» ناجی بدن در برابر نمک زیاد

با وجود هشدارهای مکرر درباره خطرات نمک، بسیاری از مردم همچنان بیش از حد مجاز از آن استفاده می‌کنند. اما پژوهشی تازه نشان می‌دهد که مصرف بیشتر پتاسیم می‌تواند راهی ساده برای کاهش برخی از آسیب‌های ناشی از نمک زیاد باشد.

۶۶ درصد متقاضیان آزمون معلمی خانم هستند/آزمون دانشجو معلمان باید مجدد با کنکور ادغام شود

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه آزمون دانشجو معلمان همزمان با کنکور برگزار می‌شود و ۶۶ درصد متقاضیان این آزمون زن هستند، گفت: باید با آموزش و پرورش صحبت کنیم که این آزمون مجدد به کنکور سراسری برگردد و ادغام شود؛ چرا که روش فعلی برگزاری آزمون چالش‌های زیادی را برای ما ایجاد می‌کند.

وزیر علوم: فعلا جایگزینی برای کنکور نداریم/ مقررات این آزمون باید ثابت باشد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه فعلا جایگزینی برای کنکور نداریم، گفت: کنکور ابزاری برای رسیدن به آموزش عالی است و فعلا جایگزینی برای روش پذیرش در دانشگاه‌ها وجود ندارد؛ بنابراین باید این آزمون با ایمنی و سلامت کامل برگزار شود.

ثبت اولین تصاویر از حرکت مریخ‌نورد کنجکاوی روی سیاره سرخ

مدارگرد شناسایی مریخ ناسا (MRO) به تازگی تصویری ثبت کرده است که تاکنون مشابه آن را ندیده‌ایم. این مدارگرد، مریخ‌نورد کنجکاوی را در تصویری که گمان می‌رود اولین تصویر مداری از این مریخ‌نورد در حال حرکت در سیاره سرخ باشد، به ثبت رسانده است.

شناسایی ۸۴ کلاهبردار فروش سئوالات کنکور ۱۴۰۴

معاون اجرایی پلیس فتا از شناسایی ۸۴ کلاهبردار فروش سئوالات کنکور خبر داد و گفت: تعدادی از این متقلبان توسط پلیس دستگیر شدند.

کیتوسان؛ پلیمر طبیعی با کاربردهای نوین در صنعت زیبایی

در سال‌های اخیر، صنعت آرایشی و بهداشتی به سمت استفاده از مواد طبیعی و سازگار با محیط زیست حرکت کرده است. یکی از چالش‌های این مسیر، یافتن موادی است که هم ایمن باشند و هم کارایی لازم را داشته باشند.

هیچ سوالی از کنکور ۱۴۰۴ لو نرفته است/اینترنت حوزه‌های امتحانی قطع نمی‌شود

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه هیچ دفترچه‌ای از حوزه‌های برگزاری امتحانی کنکور خارج نشده است، گفت: حتی یک سوال هم در دفترچه‌هایی که با عنوان سوالات کنکور توسط کلاهبرداران به فروش می‌رسد، وجود ندارد.

۱۸ میلیون یورو برای شکار CO₂ و تولید نانولوله‌کربنی

بانک سرمایه‌گذاری اروپا در شرکت استونیایی یوپی کاتالیست برای تولید مواد اولیه از دی‌اکسیدکربن سرمایه‌گذاری ۱۸ میلیون یورویی انجام داد. با این سرمایه‌گذاری، ظرفیت تولید گرافیت و نانولوله‌های کربنی از گازهای گلخانه‌ای افزایش می‌یابد.

برخی دانشگاه‌ها به وظیفه تامین امنیت دانشجویان عمل نکردند/شوراهای صنفی این موضوع را مطالبه کنند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه برخی دانشگاه‌ها به وظیفه تامین امنیت دانشجویان عمل نکردند، گفت: شوراهای صنفی این موضوع را را از روسای دانشگاه‌ها مطالبه کنند و من از آن‌ها برای تحقق این وعده حمایت می‌کنم.

ظرفیت پذیرش در کنکور افزایش پیدا نمی‌کند/برای همه داوطلبان صندلی خالی داریم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه ظرفیت پذیرش در کنکور افزایش پیدا نمی‌کند، گفت: ما برای همه متقاضیان دانشگاه‌ها صندلی داریم؛ اما ظرفیت رشته‌های پرطرفدار هم افزایش پیدا نمی‌کند.

ردیابی تولد فضا و زمان با حسگرهای کوانتومی چهاربعدی جدید ممکن می‌شود

جستجوی ذرات عجیب و غریب و ماده تاریک می‌تواند با آشکارسازهای کوانتومی چهاربعدی به طور قابل توجهی بهبود یابد.

ساخت و ساز آسمانخراش‌ها با ربات‌های پرنده

در حالی که روش‌های سنتی و ربات‌های زمینی محدودیت‌هایی دارند، ربات‌های هوایی می‌توانند با پرواز در مناطق صعب‌العبور به ساخت و ساز بپردازند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید