بلاگ

کلید عمر طولانی در دستان کوسه آب‌های قطبی/شناسایی عامل ناشناخته میگرن

کلید عمر طولانی در دستان کوسه آب‌های قطبی/شناسایی عامل ناشناخته میگرن

دنیای علم و فناوری روز جمعه ۱۵ تیر شاهد رخدادهای جالبی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.

به گزارش ایسنا، علم و فناوری ایران و جهان امروز با اخبار گوناگونی همراه بود. اکنون در این گزارش به مرور خلاصه این اخبار می‌پردازیم.

کلید عمر طولانی‌تر انسان در دست یک کوسه آب‌های قطبی

یک مطالعه پیشگامانه سرنخ جالبی از طول عمر فوق‌العاده زیاد کوسه گرینلند کشف کرده است که به طور بالقوه راه را برای درمان‌های جدید ضد پیری هموار می‌کند. این ساکن در اعماق دریا که حداقل ۲۷۰ سال و احتمالا بیش از ۵۰۰ سال زندگی می‌کند، مدت‌هاست که با توانایی‌های خود برای مقابله با پیری، محققان را متحیر کرده است. اکنون، گروهی به رهبری یوان کمپلیسون(Ewan Camplisson)، دانشجوی دکترا در دانشگاه منچستر، کشف کرده‌اند که راز آن ممکن است در متابولیسم ماهیچه‌ای منحصربه‌فرد کوسه باشد.

دولت آینده نسبت به استقلال بودجه‌ای و مدیریتی پارک‌های فناوری توجه ویژه داشته باشد

معاون پارک علم و فناوری شریف، تلاش برای توسعه و تقویت پارک‌های علم و فناوری کشور را از جمله انتظارات خود از رئیس‌جمهور آینده دانست و تاکید کرد: از رئیس‌جمهور آینده و تیم همراهش انتظار می‌رود در دولت بعد نسبت به استقلال بودجه‌ای و مدیریتی پارک‌های علم و فناوری توجه ویژه داشته باشند.

رتبه ۱۱ جهانی ایران در طراحی اپلیکیشن/تجارت الکترونیک کانال فروش مهم کسب‌وکارها

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد که درصد کاربران اینترنتی ایران که به صورت آنلاین خرید می‌کنند از ۵ درصد در سال ۲۰۱۰ به ۲۵ درصد در سال ۲۰۲۳ رسیده و کسب رتبه ۱۱ جهان در طراحی اپلیکیشن توسط ایران در گزارش سال ۱۴۰۰ سازمان مالکیت فکری جهانی (WIPO) نشان‌دهنده توانمندی بالای متخصصان ایرانی در حوزه فناوری اطلاعات است.

دو مشکل امنیتی بزرگ شرکت «اوپن‌ای‌آی» در این هفته

به نظر می‌رسد که شرکت «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI) قرار است هر روز سرفصل خبرها باشد. نام اوپن‌ای‌آی این بار به خاطر دو نگرانی‌ امنیتی مطرح شده است. اولین مورد مربوط به اپلیکیشن «مک»(Mac) برای ChatGPT است و دومین مورد به نگرانی‌های گسترده‌تر پیرامون نحوه مدیریت امنیت سایبری این شرکت مربوط می‌شود.

دومین پیاده‌روی فضایی ماموریت «شنژو ۱۸» انجام شد

«آژانس فضایی سرنشین‌دار چین»(China Manned Space Agency) از انجام شدن دومین پیاده‌روی فضایی ماموریت «شنژو ۱۸»(Shenzhou-18) در روز چهارشنبه سوم ژوئیه خبر داد. «یه گوآنگفو»(Ye Guangfu)، «لی کنگ»(Li Cong) و «لی گوآنگسو»(Li Guangsu) حدود ۶.۵ ساعت برای انجام دادن چندین کار تلاش کردند. گوانگسو در ایستگاه فضایی «تیانگونگ»(Tiangong) حضور داشت و دو خدمه دیگر بیرون از ایستگاه به پیاده‌روی پرداختند.

کشف مسیر سیگنال‌دهی ناشناخته عامل میگرن در مغز

پژوهشگران «دانشگاه کپنهاگ» یک مسیر سیگنال‌دهی ناشناخته را در مغز کشف کرده‌اند که در بروز میگرن همراه با آئورا نقش دارد. این مکانیسم که پیشتر ناشناخته بوده و مشخص شده است در انتقال پروتئین‌ها از مغز به گروه خاصی از اعصاب حسی نقش دارد، حملات میگرنی را به همراه می‌آورد. این کشف جدید ممکن است راه را برای ارائه درمان‌های جدید میگرن و انواع دیگر سردرد هموار کند.

شاید ماده تاریک در اتمسفر «مشتری» پنهان شده باشد

ستاره‌شناسان «دانشگاه استنفورد» معتقدند که درخشش فروسرخ مشاهده‌شده در اتمسفر سیاره مشتری ممکن است ذرات ماده تاریک در حال برخورد باشد. مشتری که سنگین‌ترین سیاره منظومه شمسی است، می‌تواند به جذب ذرات ماده تاریک بپردازد. این ذرات با یکدیگر برخورد می‌کنند تا ذرات پرانرژی را به شکل تابش در حال یونیزش پدید آورند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *