تصویر روز ناسا: نمایی متفاوت و سه‌بعدی از ماه در سایه‌

در تازه‌ترین تصویر روز ناسا، چهره‌ای متفاوت و سه‌بعدی از ماه دیده می‌شود. این تصویر ترکیبی با استفاده از سایه‌های بلند در مرز روز و شب ماه، جزئیات ساختارهای سطحی ماه را با وضوحی بی‌سابقه نمایان کرده است. در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟ چه چیزی این تصویر متفاوت از ماه را منحصربه‌فرد کرده؟ پاسخ در «سایه‌مرزها» نهفته است. سایه‌مرز یا ترمیناتور (Terminator) به خط مرزی میان روز و شب روی سطح ماه گفته می‌شود. در تصویر روز ناسا، خط سایه‌مرز به‌صورت مستقیم قابل‌مشاهده نیست؛ زیرا تصویر نهایی، حاصل ترکیب دیجیتالی چندین نوار تصویری از نواحی نزدیک به سایه‌مرز است […]
The post تصویر روز ناسا: نمایی متفاوت و سه‌بعدی از ماه در سایه‌ appeared first on دیجیاتو.

مُچ‌گیری اینستاگرام از نوجوانان دروغگو/ خودروی الکتریکی که تغییر شکل می‌دهد

در دومین روز از اردیبهشت ماه، سرویس علمی و دانشگاهی میزبان اخبار گوناگونی در بخش‌هایی همچون فناوری، هوش مصنوعی، علم، پژوهش و دانش بنیان‌ها بوده است که قصد داریم در ادامه نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، در دومین روز از دومین ماه سال در سرویس علمی و دانشگاهی به اخبار گوناگونی پرداختیم که در ادامه نگاهی به خلاصه‌ای از آنها خواهیم انداخت. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

آزمایش نظریه ۱۰۰ ساله اینشتین در ایستگاه فضایی بین‌المللی

مجموعه ساعت اتمی در فضا (ACES)، زمان را با دقت بی‌نظیری اندازه‌گیری می‌کند و هدف آن تایید چگونگی خم شدن، کُند شدن و کشش زمان در شرایط مختلف کیهانی است.

برنامه زمانی ثبت‌نام ۵ آزمون مهم ۱۴۰۵ اعلام شد/کنکور فقط یکبار در سال برگزار می‌شود

برنامه زمانی ثبت‌نام ۵ آزمون مهم سال ۱۴۰۵ از سوی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شد.

التهاب، عامل پنهان در پشت پرده افسردگی‌ها

ذهن و بدن ما بیش از آنچه فکر می‌کنیم به هم متصل‌ هستند. افسردگی که آن را بیشتر با غمگینی و ناامیدی می‌شناسیم، ممکن است ارتباطی عمیق با سیستم..

استلانتیس برند مازراتی را نمی‌فروشد

وضعیت مازراتی بد است. فروش این برند با کاهش ۵۷ درصدی به ۱۱ هزار و ۳۰۰ دستگاه رسید ولی همچنان برنامه‌ای برای واگذاری آن ندارد.
The post استلانتیس برند مازراتی را نمی‌فروشد appeared first on دیجیاتو.

از کشف درمان «کووید مزمن» تا اولین بارش شهابی سال در راه ایران

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز دوشنبه ۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

سی‌ودومین ماموریت باری «دراگون» به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شد

«اسپیس‌ایکس» سی‌ودومین ماموریت باری کپسول «دراگون» خود را امروز دوشنبه ۲۱ آوریل به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب کرد و بیش از سه تن تجهیزات و سخت‌افزار علمی را به آزمایشگاه مداری ناسا فرستاد.

درمان بیماری «کووید مزمن» کشف شد

دانشمندان دارویی را کشف کردند که تاکنون توانسته بیماری «کووید مزمن»(long COVID) را در نمونه‌های آزمایشگاهی حیوانی درمان کند.

پرده‌برداری از راز مسری بودن خمیازه

دانشمندان برخی از دلایل تازه‌ای را مبنی بر ای..

پورشه ۹۱۱ GT3 سریع‌ترین خودرو اسپرت دنده‌ای نوربرگرینگ شد

جدیدترین پورشه ۹۱۱ GT3 که با گیربکس دستی رونمایی شد، موفق شد تا رکورد سریع‌ترین خودرو اسپرت دنده‌ای را در نوربرگ‌رینگ ثبت کند.
The post پورشه ۹۱۱ GT3 سریع‌ترین خودرو اسپرت دنده‌ای نوربرگرینگ شد appeared first on دیجیاتو.

بازگشت «چرخ» به تلویزیون

‌سری دوازدهم مجله علم و فناوری «چرخ»، از روز دوشنبه ـ اول اردیبهشت ۱۴۰۴ـ روی آنتن شبکه چهار سیما می‌رود.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، این برنامه زنده که به بیان دستاوردهای علمی دانشمندان ایرانی و موضوعات علمی و فناوری روز جهان می‌پردازد، روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه هر هفته ساعت ۱۹ پخش خواهد شد.

«چرخ» با هدف ترویج و ارتباطات علم و فناوری، به بررسی مسائل روز دنیای علوم پایه و کاربردی اختصاص دارد و بازنمای رخدادها و رویدادهای علمی ایران اسلامی‌ است. هر قسمت «چرخ» از دو میز گفت‌وگو تشکیل شده است که یکی با محوریت بررسی موضوعات روز و دیگری به بررسی موضوعات تخصصی همچون هوش مصنوعی می‌پردازد.

تهیه‌کنندگی این فصل برنامه را فرزام محبی برعهده دارد. پویا پاک‌نژاد محتوای برنامه را هدایت می‌کند؛ اجرای برنامه بر عهده محمد طالبی است و محمد خاکساری نیز میزبان گفت‌وگوهای روز خواهد بود.

مجله علم و فناوری «چرخ» در گروه علم و فناوری شبکه چهار در سال ۱۴۰۴ تولید و روانهٔ آنتن می‌شود.

انتهای پیام

نگاهی به باورهای غلط و درست پیرامون استرس؛ آیا استرس همیشه بد است؟

در این مطلب به باورهای مختلف و رایج پیرامون استرس و اضطراب می‌پردازیم و می‌گوییم کدام‌یک درست و کدام غلط است.
The post نگاهی به باورهای غلط و درست پیرامون استرس؛ آیا استرس همیشه بد است؟ appeared first on دیجیاتو.

از جشن ۳۵ سالگی تلسکوپ «هابل» تا بلندگویی که فقط صاحبش صدایش را می‌شنود

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز شنبه ۳۰ فروردین به اخبار گوناگونی در ایران و سراسر جهان پرداخته است که مطالعه آن خالی از لطف نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، در آخرین شنبه فرودین ماه در سرویس علمی و دانشگاهی به اخبار گوناگونی پرداختیم که در ادامه به خلاصه‌ای از آنها می‌پردازیم. در صورت تمایل برای مطالعه نسخه کامل هر خبر می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

برترین تیم‌های مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی معرفی شدند

دوازدهمین دوره مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی در حالی به کار خود پایان داد که تیم‌های برتر هر لیگ معرفی شدند.

جوانان حضور در المپیاد ورزش‌های فناورانه و رقابت‌های رباتیک و هوش مصنوعی را جدی بگیرند

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تیم‌های شرکت کننده در رویدادهای علمی، مخترعان و تیم‌های نوآور آینده خواهند بود، گفت: رویدادهایی مانند فیراکاپ جزء رویدادهای مهم در سازمان امور دانشجویان است و در این راستا اقدام به برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی کردیم.

امتیازات ویژه بنیاد ملی نخبگان امتیازات ویژه برای سرآمدان هوش مصنوعی

معاون مست..

کامپیوتر کوانتومی چیست و چگونه آینده محاسبات را دگرگون می‌کند؟

رایانش کوانتومی یکی از نوآورانه‌ترین فناوری‌های روز است که تحولات بزرگی در پردازش اطلاعات ایجاد می‌کند.
The post کامپیوتر کوانتومی چیست و چگونه آینده محاسبات را دگرگون می‌کند؟ appeared first on دیجیاتو.

از «پیش‌بینی دیابت با کمک وضعیت دندان‌ها» تا «رو شدن دست ویروس زیکا برای دانشمندان»

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز جمعه ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۴ میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

کشف دورترین و قدیمی‌ترین همزاد کهکشان راه شیری توسط «جیمز وب»

تلسکوپ فضایی «جیمز وب» دورترین و قدیمی‌ترین دوقلوی کهکشان راه شیری موسوم به ژولونگ(Zhúlóng) را که تا به حال دیده شده است، کشف کرد. چیزی که «ژولونگ» را متمایز می کند این است که چقدر از نظر شکل، اندازه و جرم ستاره‌ای به کهکشان راه شیری شباهت دارد.

پیش‌بینی دیابت با کمک وضعیت دندان‌ها!

سلامت دهان و دندان می‌تواند سرنخ‌هایی درباره بیماری‌هایی مثل دیابت به ما بدهد. پژوهشگران با استفاده از ابزارهای هوشمند، به دنبال راهی هستند تا با بررسی وضعیت د..