
سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز شنبه ۳۰ فروردین به اخبار گوناگونی در ایران و سراسر جهان پرداخته است که مطالعه آن خالی از لطف نخواهد بود.
به گزارش ایسنا، در آخرین شنبه فرودین ماه در سرویس علمی و دانشگاهی به اخبار گوناگونی پرداختیم که در ادامه به خلاصهای از آنها میپردازیم. در صورت تمایل برای مطالعه نسخه کامل هر خبر میتوانید بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید.
برترین تیمهای مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی معرفی شدند
دوازدهمین دوره مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی در حالی به کار خود پایان داد که تیمهای برتر هر لیگ معرفی شدند.
جوانان حضور در المپیاد ورزشهای فناورانه و رقابتهای رباتیک و هوش مصنوعی را جدی بگیرند
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تیمهای شرکت کننده در رویدادهای علمی، مخترعان و تیمهای نوآور آینده خواهند بود، گفت: رویدادهایی مانند فیراکاپ جزء رویدادهای مهم در سازمان امور دانشجویان است و در این راستا اقدام به برگزاری المپیاد ورزشهای فناورانه دانشجویی کردیم.
امتیازات ویژه بنیاد ملی نخبگان امتیازات ویژه برای سرآمدان هوش مصنوعی
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان از اعطای امتیازات ویژه به سرآمدان حوزه هوش مصنوعی خبر داد و گفت: شیوهنامه آن تا دو روز آینده ابلاغ میشود.
ثبت ۲ زلزله با بزرگای بیشتر از ۳ در پل سفید استان مازندران
در هفته گذشته پل سفید استان مازندران با دو زلزله به بزرگای ۳.۱ در عمق ۶ کیلومتری و ۳ در عمق ۷ کیلومتری لرزید و حاجیآباد استان هرمزگان زلزلهای به بزرگای ۳.۵ را تجربه کرد.
یادگیری چگونه در مغز شکل میگیرد؟
ما چگونه چیزهای تازه را یاد میگیریم؟ چه اتفاقی در مغز ما میافتد که میتوانیم مسیر خانه یک دوست، متن یک آهنگ جدید یا کارهای شغلی تازه را به خاطر بسپاریم؟
راهکارهای بهبود وضعیت ورزش در مدارس کمبرخوردار
ورزش یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر سلامت جسمی و روحی دانشآموزان است. بااینحال، در بسیاری از مناطق کمبرخوردار، امکانات ورزشی کافی وجود ندارد و عوامل مختلفی مانع از مشارکت فعال دانشآموزان در این حوزه میشوند. در پژوهشی علمی، چالشهای این موضوع بررسی شده اند.
جزئیات انتخاب رشته پذیرفته شدگان دکتری اعلام شد/دفترچه راهنما فردا منتشر میشود
جزئیات انتخاب رشتههای تحصیلی آزمون ورودی مقطع دکتری«Ph.D» (نیمهمتمرکز) سال ۱۴۰۴ دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی اعلام شد.
زمان ثبتنام وام ودیعه مسکن متاهلی اعلام شد
بر اساس اعلام دانشگاه شهید بهشتی زمان ثبتنام وام ودیعه مسکن متاهلی دانشجویان از اول اردیبهشت ماه آغاز میشود.
بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی در دستور کار قرار گرفت
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجو با تأکید بر نیاز کشور خبر داد و گفت: ظرفیت پزشکی از ۸۰۰۰ به ۱۶۰۰۰ نفر و دندانپزشکی از ۱۷۰۰ به ۳۴۰۰ نفر در سال ۱۴۰۴ افزایش یافت که فشار بیسابقهای به دانشگاهها وارد کرده است.
درخشش شطرنج بازان دانشگاه امیرکبیر در مسابقات جهانی
تیم ۵ نفره دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به کسب مقام سوم رقابتهای جهانی آنلاین شطرنج شد.
۵ مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران
جغرافیای صادراتی محصولات نانویی ایران نشان میدهد کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه و آذربایجان مقاصد مهم صادراتی محصولات ایرانی هستند.
نقاشی فضاپیمای ناسا از سیاره مشتری
عکس روز ناسا که با دوربین فضاپیمای «جونو» و فیلتر نرمافزار تهیه شده است، سیاره مشتری را مانند یک تابلوی نقاشی رنگارنگ به نمایش میگذارد.
سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی منصوب شد
با حکم رئیس جهاددانشگاهی دکتر زهرا شیخی بهعنوان سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی منصوب شد.
میدان مغناطیسی زمین یکبار فروپاشیده و انسانها جان سالم به در بردهاند؛ اما چگونه؟
شفقهای قطبی زمین معمولا در نزدیکی قطبها دیده میشوند، اما ۴۱ هزار سال قبل، آسمان شمال آفریقا و استرالیا را روشن کردند. تحقیقات جدید نشان میدهد که میدان مغناطیسی زمین به طور چشمگیری در جریان رویدادی به نام لاشامپ ژئومغناطیسی (Laschamps) تضعیف و جابجا شده و به طور بالقوه بر تکامل انسانها در یک لحظه مهم در تاریخ ما تأثیر گذاشته است.
محدود کردن سیاست خارجی به مذاکره با آمریکا موجب انفعال دیپلماتیک میشود
عضو هیئتعلمی دانشگاه و تحلیلگر روانشناسی سیاسی گفت: تقلیل فعالیتهای وزارت امور خارجه به موضوع مذاکره با آمریکا، باعث انفعال این وزارتخانه میشود؛ بهگونهای که تمام وقت و انرژی آن صرف موضوعی خاص میشود؛ در حالی که جهان متشکل از پنج قاره و حدود ۲۰۰ کشور است که هر یک فرصتهای ویژه و قابلدستیابی برای ایران دارند.
جشن ۳۵ سالگی تلسکوپ «هابل» با یک برج غول پیکر از گاز و غبار
ناسا و آژانس فضایی اروپا با تصویری از یک ستون عظیم از گاز و غبار که سحابی «عقاب» را نشان میدهد و حاصل تلاش تلسکوپ فضایی «هابل» است، سی و پنجمین سالگرد فعالیت این تلسکوپ را جشن گرفتند.
آغاز فرصت جدید ثبتنام در آزمون ارشد پزشکی سال ۱۴۰۴ از امروز
مهلت ثبتنام مجدد آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی سال ۱۴۰۴ از امروز و از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی آغاز میشود.
برنامههای شبکه آزمایشگاهی کشور برای ارتقاء خدمات در ۳ حوزه راهبردی
مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور از برنامههای گستردهای برای ارتقاء خدمات آزمایشگاهی در حوزههای نفت، گاز و کشاورزی خبر داد و افزود: گسترش دامنه فعالیتهای شبکه در سطح ملی و بینالمللی در دستور کار قرار دارد و پیوند مراکز پژوهشی، دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان با صنایع، یکی دیگر از اولویتهای امسال خواهد بود.
توسعه پایدار زنجیره ارزش نفت و گاز با راهکارهای علمی فناوران کشور
ایران به عنوان دومین دارنده گاز جهان و سومین کشور صاحب منابع نفتی، باید فرصتهای طلایی برای سرمایهگذاری آن شکوفا شود که در این راستا یکی از شرکتهای فناور در تلاش است تا با طراحی راهکارهای نوآورانه مسیر توسعه پایداری زنجیره ارزش در این حوزه را هموار کند.
ماده واحده «تأیید انتخاب رئیس جهاد دانشگاهی» ابلاغ شد
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «تأیید انتخاب رئیس جهاد دانشگاهی» که در جلسه ۹۱۵ مورخ ۱۴۰۴/۰۱/۱۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی بهتصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.
ایستگاه فضایی بینالمللی همه چیز ماست!
فضانورد روس کنترل ایستگاه فضایی بینالمللی را به فضانورد ژاپنی سپرد و به او گفت: «مراقب ایستگاه ما باش. اون همه چیز ماست.»
کارجویان، رزومه کاری خود را به ایستگاه کار اینوتکس تحویل دهند
ایستگاه کار نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ با هدف معرفی فرصتهای شغلی و کارآموزی در شرکتهای دانشبنیان و فناور برگزار میشود.
موافقت رئیس جهاددانشگاهی با استعفای رئیس واحد صنعتی امیرکبیر
رئیس جهاددانشگاهی ضمن موافقت با استعفای رئیس واحد صنعتی امیرکبیر، از وی خواست تا تعیین جانشین، امور آن واحد را مدیریت کند.
موفقیت محققان دانشگاه امیرکبیر در بازیابی ۵۷ درصدی نقره، روی و سرب از باطلههای کارخانجات زنجان
طرح محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان طرح برتر ارتباط صنعت و دانشگاه سال ۱۴۰۳ برگزیده شد.
مدلهای هوش مصنوعی استدلالی جدید «اوپنایآی» بیشتر توهم میزنند
بررسیها حاکی از آن هستند که امکان بروز توهم و تولید محتوای نادرست در مدلهای هوش مصنوعی استدلالی جدید «اوپنایآی» بیشتر است.
شیوهنامه «توسعه همکاری بنیاد ملی نخبگان با مجامع خیریه و سازمانهای مردمنهاد» تصویب شد
مشاور عالی رئیس بنیاد ملی نخبگان و دبیر شورای نخبگان، از تصویب شیوهنامه «توسعه همکاری بنیاد ملی با مجامع خیریه و سازمانهای مردمنهاد» با هدف ساماندهی و تسهیل مشارکت در حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر خبر داد.
ماموریت «PUNCH» ناسا عکسهای نور اول خود را گرفت
دانشمندان روز جمعه ۱۸ آوریل اعلام کردند که جدیدترین ماموریت کاوش خورشید، عکسهای نور اول خود را ثبت کرده است.
بلندگویی که فقط صاحبش صدایش را میشنود
یک بلندگو از فناوری هدایت استخوانی برای رساندن صدا فقط به گوش صاحب خود استفاده میکند و میتوان آن را در محیطهای مختلف، بهویژه محیطهایی که سکوت حکفرماست و آرامش دیگران بر هم میخورد، مورد استفاده قرار داد.
برگزاری مجدد آزمون ورودی دانشگاه برای زلزلهزدگان
پس از زلزله اخیر میانمار، به متقاضیان آزمون ورودی دانشگاههای این کشور گفته شده که مجددا در امتحان شرکت کنند.
«چتجیپیتی» کاربران را بدون اجازه با نام خطاب میکند!
برخی از کاربران «چتجیپیتی»(ChatGPT) به تازگی متوجه پدیده عجیبی شدهاند. آنها میگویند این ربات هوش مصنوعی گاهی اوقات بدون اینکه اجازه یا دستوری گرفته باشد، کاربران را با نام خطاب میکند.
وزیر بهداشت سالروز تولد دانشمند ایرانی را تبریک گفت
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سالروز تولد دانشمند فرزانه ایرانی، حکیمجرجانی را تبریک گفت.
اعلام زمان برگزاری آزمون صلاحیت حرفهای سازمان نظام روانشناسی
زمان برگزاری سومین آزمون صلاحیت حرفهای اعضای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اعلام شد.
آمار «آسیب به خود» دانشجویان علوم پزشکی تا چند ماه آینده به صفر میرسد
معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت: به علت مشکلاتی که به ویژه برای دستیاران وجود دارد، ما بخشنامهای را در بهمن ماه به دانشگاهها ارسال کردیم که رؤسای دانشگاهها مسئولیت کمیته «آسیب به خود» کادر سلامت و دانشجویان را داشته باشند. قرار شد بررسی شود چه میزان مسائل افسردگی و روحی روانی برای پرسنل، اساتید و دانشجویان وجود دارد تا این موضوع را ظرف چند ماه آینده به حداقل یا صفر برسانیم.
رؤسای دانشکدههای دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی ابقا شدند
رئیس دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی با صدور احکامی جداگانه رؤسای دانشکدههای این دانشگاه را در سمتشان ابقا و رئیس جدید دانشکده علوم انسانی را نیز منصوب کرد.
تأمین اعتبارات قانون جوانی جمعیت در دانشگاه فرهنگیان
سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه فرهنگیان از تأمین اعتبارات قانون جوانی جمعیت در دانشگاه فرهنگیان خبر داد.
شنوایی با وضوح بالا با استفاده از جدیدترین ایمپلنت شنوایی
دانشمندان یک ایمپلنت شنوایی انعطاف پذیر جدید برای قرارگیری روی ساقه مغز ساختهاند که با سطح منحنی ساقه مغز مطابقت دارد. محققان اکول پلیتکنیک فدرال لوزان (EPFL) ادعا کردند که این فناوری با موفقیت «شنوایی مصنوعی» با وضوح بالا را در ماکاکها ممکن کرده است.
آواز، شخصیت پرندگان را لو میدهد!
پرندگان نهتنها با آواز خواندن قلمرو خود را حفظ میکنند؛ بلکه از آن برای جلب جفت نیز بهره میبرند؛ اما این آوازها میتوانند اطلاعاتی فراتر از آنچه در نگاه اول به نظر میرسد، در خود داشته باشند.
آخرین وضعیت اصلاح سهمیههای کنکور/ مصوبه جدید به کنکور ۱۴۰۴ نمیرسد
معاون آموزشی وزیر بهداشت با بیان اینکه کارهای مقدماتی اصلاح سهمیههای کنکور صورت گرفته است، گفت: در صورت اصلاح نهایی اجرای این مصوبه به کنکور ۱۴۰۴ نخواهد رسید.
رقابت ربات با انسان در دوی ماراتن را تماشا کنید
اولین ماراتن چین که در آن هم انسانها و هم رباتهای انساننما شرکت داشتهاند، برگزار شده است و رباتهای انساننما قدرت رقابت با رقبای انسانی را نداشتند.
ایستگاه فضایی بینالمللی به خطرناکترین دوره خود وارد شد
ایستگاه فضایی بینالمللی وارد خطرناکترین دوره فعالیت خود میشود و ناسا به شدت نگران ایمنی آن است.
انتهای پیام