بلاگ

برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان برای حفظ افراد مستعد

برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان برای حفظ افراد مستعد

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد ملی نخبگان دو برنامه برای حفظ و نگهداشت نخبگان دارد؛ نخست اینکه نخبگان در کشور باقی بمانند همچنین نخبگانی که برای تحصیل به خارج از کشور سفر کرده‌اند به کشور بازگردند.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید خدایگان در نشست «معرفی پژوهشگران برتر حوزه کار و تامین اجتماعی»که امروز(۲۶ آذر ماه) برگزار شد، اظهار کرد: نخبگان، افراد برتری هستند که استعداد «ذاتی» و اکتسابی» دارند. نخبه، فرد مستعدی است که استعداد بالقوه وی به استعداد بالفعل تبدیل شده است. برنامه بنیاد ملی نخبگان این است که فرد مستعد بتواند مسیر نخبگی را طی کند و به نخبه واقعی تبدیل شود.

وی با بیان اینکه نخبگان اثرگذاری بارز در اجتماع دارند، افزود: به واسطه اجرای پروسه جذب و نگهداشت می‌توان نخبگان را در چرخ خدمتگزاری به کشور حفظ کرد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان با شعار «دانایی، مانایی و توانایی» در نظر دارد برنامه‌های خود را در جهت حمایت و هدایت مستعدان نخبگی و درگیرکردن نخبگان با مسائل کشور اجرا کند همچنین تعداد افراد مستعد نخبگی که راه نخبگی را سپری می‌کنند، افزایش دهد.

خدایگان درباره ارتباط نخبگان با وزارتخانه‌ها گفت: مخاطبان وزارتخانه‌ها به گروه‌های مختلف دسته‌بندی می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که نخبگان، بخش انبوهی از مخاطبان وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی را تشکیل می‌دهند. با توجه به اینکه ماموریت بنیاد ملی نخبگان، حمایت از نخبگان است، این بنیاد می‌تواند با وزارت کار هم افزایی داشته باشد.

وی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان دارای طرح‌های فراوانی در راستای حمایت از دانش‌آموزان و دانشجویان است، تصریح کرد: طرح «احمدی روشن» با هدف ایجاد حلقه‌های اولیه حل مشکلات در کشور ایجاد شده است. بنیاد ملی نخبگان نسبت به احصای مسائل و مشکلات استان‌ها اقدام و از نخبگان در حلقه‌های اولیه حل مساله حمایت می‌کند تا نسبت به حل مسائل اولویت‌دار کشور بپردازند. هدف این است تا افراد نخبه با مسائل واقعی درگیر شوند. امیدوارم که با استفاده از ظرفیت نخبگان بتوانیم نسبت به حل ناترازی‌ها اقدام کنیم.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه گفت: برخی از مسائل و مشکلاتی که نخبگان با آن درگیر هستند در ارتباط با مسائل تامین اجتماعی است. بحث جذب و نگهداشت نخبگان با توجه به شرایط اقتصادی امروز از اهمیت فراوانی برخوردار است. بنیاد ملی نخبگان دو برنامه برای حفظ و نگهداشت نخبگان دارد؛ نخست اینکه نخبگان در کشور باقی بمانند همچنین نخبگانی که برای تحصیل به خارج از کشور سفر کرده‌اند به کشور بازگردند.

خدایگان در پایان اظهارکرد: بنیاد ملی نخبگان، طرح‌های فراوانی به منظور حفظ و نگهداشت نخبگان دارد. به طور مثال جذب نخبگان در «دستگاه‌های اجرایی،» یا به عنوان عضو هیات‌ علمی یا در قالب فناور در شرکت‌های دانش‌بنیان، بخشی از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان را تشکیل می‌دهند. وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی می‌تواند نقش مهمی در زمینه حفظ و نگهداشت نخبگان داشته باشد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید