بلاگ

ثبت دو زلزله بزرگتر از ۴ در استانی با ۱۵ گسل فعال

ثبت دو زلزله بزرگتر از ۴ در استانی با ۱۵ گسل فعال

در هفته گذشته در شهداد استان کرمان دو زلزله به بزرگای ۴ و ۴.۲ رخ داد و بر اساس داده‌های منتشر شده از سوی محققان حوزه مخاطرات در این استان ۱۵ گسل فعال شناسایی شده است. علاوه بر آن سرپل ذهاب استان کرمانشاه با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ لرزید.

به گزارش ایسنا، در هفته گذشته شهداد استان کرمان بعد از یک زلزله ۴ در عمق ۸ کیلومتری با زمینلرزه دیگری به بزرگای ۴.۲ در عمق ۸ کیلومتری لرزید. گسل‌های استان کرمان به این شرح است:

۱.گسل گلباف، گسلی با طول حدود ۱۰۰ کیلومتر و روند شمال غربی، جنوب شرقی است؛ از جنوب غرب دشت بم تا غرب شهداد ادامه می‌یابد و در این محل به گسل لکرکوه می‌پیوندد.

گسل گلباف مرکز بیش از ۱۳ زلزله تاریخی و قرن بیستم با بزرگای بیش از ۵ ریشتر روی آن است و یکی از فعال‌ترین و لرزه‌خیزترین گسل‌های استان کرمان است.

۲. دومین گسل فعال استان کرمان، گسل نایبند با طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر و با امتداد تقریبی شمالی، جنوبی است که در برخی از نقاط جابجایی قائمی در حد ۲۰ متر را نشان می‌دهد و وقوع زلزله در بخش جنوبی این گسل، نشان از فعال بودن آن است.

۳.گسل لکرکوه، با طول ۱۳۰ کیلومتر است.

۴.گسل کوهبنان با طول حدود ۳۰۰ کیلومتر یکی از لرزه‌خیزترین روندهای ساختاری در استان کرمان است.

۵.گسل داوران

۶.گسل رفسنجان با طول بیش از ۱۴۰ کیلومتر در جنوب شهرستان رفسنجان واقع شده است. باید مدنظر داشت که زمین لرزه سال ۱۳۰۲ را به این گسل نسبت داده‌اند که ۲۶۰۰ نفر کشته برجای گذاشت.

۷.گسل انار با طول حدود ۱۰۰ کیلومتر از نزدیکی شهر انار عبور می‌کند که می‌توان آن را ادامه گسل رفسنجان در نظر گرفت.

۸.گسل ده‌شیر با طول ۳۵۰ کیلومتر از جنوب نائین شروع شده و به چاه‌گو واقع در منطقه سیرجان ختم می‌شود.

۹.گسل شهر بابک یکی از گسل‌های اصلی و مهم ایران است که در برخی از منابع علمی به‌نام گسل ده شیر- بافت نامیده شده است.

۱۰.گسل بلورد و گسل بافت با طول حدود ۷۰ کیلومتر در حد فاصل جنوب بلورد شهرستان سیرجان تا جنوب شهرستان سیرجان است.

۱۱.گسل لاله‌زار

۱۲.گسل ساردوئیه(سربیژن) و گسل جیرفت(سبزواران)

۱۳.گسل‌های جنوب جازموریان

۱۴.گسل راین و گسل بم

۱۵.گسل ماهان

همچنین در بهاباد استان یزد زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۳، در هفتگل استان خوزستان زمینلرزه‌هایی به بزرگای ۳.۶، ۳.۳ و ۳ و در سرپل ذهاب استان کرمانشاه زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ رخ داد.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

شنبه ۳ شهریور

در بهاباد استان یزد زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۹ کیلومتری رخ داد که کانون این رخداد لرزه‌ای در ۶۶ کیلومتری بهاباد، ۷۸ کیلومتری رباط پشت بادام و ۷۸ کیلومتری ساغند این استان بوده است.

در هجدک استان کرمان زلزله ۲.۵، در کاشمر استان خراسان رضوی زلزله ۲.۶ و در دوگنبدان استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.

یکشنبه ۴ شهریور

در گیلانغرب استان کرمانشاه زلزله ۲.۷ و در باغ ملک استان خوزستان زلزله ۲.۸ رخ داد.

هفتگل استان خوزستان با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۶ در عمق ۱۰ کیلومتری زمین لرزید و کانون آن در ۳ کیلومتری هفتگل، ۲۰ کیلومتری رامهرمز و ۲۶ کیلومتری میداود این استان گزارش شد. زلزله ۳ در عمق ۸ کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه است.

دوشنبه ۵ شهریور

در هفتگل استان خوزستان زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۰ کیلومتری به ثبت رسید.

سرپل ذهاب استان کرمانشاه با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۹ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۲۳ کیلومتری سرپل ذهاب، ۲۵ کیلومتری گیلانغرب و ۲۸ کیلومتری قصر شیرین این استان بوده است.

در قصرشیرین استان کرمانشاه زلزله ۲.۷ رخ داد.

سه‌شنبه ۶ شهریور

در قصرشیرین استان کرمانشاه زلزله ۲.۸ گزارش شد.

چهارشنبه ۷ شهریور

در خنج استان فارس زلزله ۲.۸، در مزایجان استان فارس زلزله ۲.۷، در رباط پشت بادام استان یزد زلزله ۲.۵ و در بادرود استان اصفهان زلزله ۲.۵ رخ داد.

پنج‌شنبه ۸ شهریور

در چغامیش استان خوزستان زلزله‌های ۲.۵، ۲.۷ و دو زلزله ۲.۸ و در سلفچگان استان قم زلزله ۲.۶ رخ داد.

شهداد استان کرمان بعد از یک زلزله ۴ در عمق ۸ کیلومتری با زمینلرزه دیگری به بزرگای ۴.۲ در عمق ۸ کیلومتری زمین لرزید و رومرکز این رخداد لرزه‌ای دوقلو در ۲۵ کیلومتری شهداد، ۲۷ کیلومتری سیرچ و ۳۷ کیلومتری اندوهجرد این استان بوده است.

جمعه ۹ شهریور

در خانه زنیان استان فارس زلزله ۲.۶ به ثبت رسید.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *