بلاگ

نام فرودگر و فضاپیمای چین برای ماموریت سرنشین‌دار به ماه اعلام شد

نام فرودگر و فضاپیمای چین برای ماموریت سرنشین‌دار به ماه اعلام شد

«آژانس فضایی سرنشین‌دار چین»، نام‌های انتخاب‌شده را برای فرودگر قمری سرنشین‌دار و فضاپیمای جدید این کشور اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، چین به تازگی از نام فرودگر قمری سرنشین‌دار و فضاپیمای جدید خود رونمایی کرده است.

به نقل از اسپیس، به گفته «آژانس فضایی سرنشین‌دار چین»(China Manned Space Agency)، فرودگر قمری که قرار است فضانوردان چینی را به سطح ماه ببرد، «لنیو»(Lanyue) به معنای «در آغوش ماه» نام دارد که اولین بار در سال ۱۹۶۵ در یک شعر اثر «مائو زدونگ»(Mao Zedong) سیاستمدار و شاعر چینی نوشته شد.

در بیانیه آژانس فضایی سرنشین‌دار چین آمده است که واژه لنیو، نماد آرزو و اعتماد مردم چین به اکتشاف جهان و سفر به ماه است.

نام فضاپیمای جدید چین، «منگژو»(Mengzhou) به معنای «کشتی رویایی» است که مسئولیت آن را در تحقق رویای ملت چین برای فرود آمدن روی ماه و آغاز یک سفر ماجراجویانه جدید فضایی نشان می‌دهد.

به گفته آژانس فضایی سرنشین‌دار چین، دو مدل از منگژو وجود خواهد داشت که یکی برای انتقال فضانوردان به ماه به کار می‌رود و دیگری جایگزین فضاپیمای کنونی «شنژو»(Shenzhou) می‌شود تا خدمه را بین زمین و ایستگاه فضایی «تیانگونگ»(Tiangong) حمل کند که به مدت حدود سه سال در حال چرخش به دور زمین بوده است.

گروهی از کارشناسان، این دو نام را از میان حدود ۲۰۰۰ پیشنهاد ارائه‌ شده از سوی مردم انتخاب کردند.

براساس گزارش آژانس فضایی سرنشین‌دار چین، در حال حاضر پژوهش و توسعه لنیو، منگژو و یک موشک فوق سنگین «لانگ مارچ ۱۰»(Long March 10) به خوبی پیش رفته است.

چین زمان برنامه‌ریزی‌شده را برای انجام دادن اولین ماموریت سرنشین‌دار خود به مقصد ماه، در حدود سال ۲۰۳۰ اعلام کرده است.

براساس گفته برنامه‌ریزان مأموریت، فرودگر قمری لنیو دارای دو بخش شامل یک بخش فرود و یک بخش پیش‌ران خواهد بود و وزن آن به حدود ۲۶ تن خواهد رسید. این فرودگر، دو فضانورد و یک ماه‌نورد ۲۰۰ کیلوگرمی را در خود جای خواهد داد.

فضاپیمای منگژو نیز از دو بخش اصلی تشکیل خواهد شد؛ یک ماژول ورود مجدد که فضانوردان را در خود جای خواهد داد و به عنوان مرکز کنترل کل فضاپیما در طول پرواز فضایی عمل خواهد کرد و یک ماژول خدماتی که شامل سیستم‌های قدرت و نیروی محرکه خواهد بود. این وسیله نقلیه حدود ۹ متر طول، ۴.۵ متر قطر و ۲۲ تن وزن خواهد داشت.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید