علم و فناوری در ایران و جهان در روزی که گذشت، شاهد اخبار جالب توجهی بود که در این بسته خبری به مرور آنها میپردازیم.
به گزارش ایسنا، امروز شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳ دنیای علم و فناوری در ایران و سایر نقاط جهان حامل خبرهای متنوعی برای ما بود که در این بسته خبری آنها را گرد آوردهایم تا به شکل خلاصه به محضر شما مخاطبان ارجمند تقدیم کنیم.
از اختلال مغزی به دلیل مخلوط کردن الکل با نوشابههای انرژیزا و انتشار تصاویر سیارکهای تازه گذشته از کنار زمین گرفته تا بومیسازی مبدلهای فرکانسی صنایع فولاد و مس در کشور و ایجاد پایگاه جامع علوم زمین کشور تا پایان سال جاری به همراه چند خبر دیگر همگی از مهمترین اخبار علم و فناوری امروز بودند.
گفتنی است که شما مخاطبان گرامی میتوانید با لمس هر یک از تیترها که به رنگ آبی درآمده است، به صورت مستقیم به خبر مورد نظر خود هدایت و از مشروح آن باخبر شوید.
یک هوش مصنوعی ذهنخوان با فراگیری تمرکز روی قسمتهای مشخصی از مغز میتواند افکار انسان را با دقتی بیسابقه بخواند و تصاویری را از آنها ایجاد کند.
هوش مصنوعی با صدای بازیگران فوت شده کتاب میخواند
شرکت نرمافزاری «الون لبز»، هوش مصنوعی را برای روایت کردن کتابهای صوتی با صدای بازیگران درگذشته به کار گرفته است.
ناسا تصاویر سیارکهای تازه گذشته از کنار زمین را منتشر کرد
ناسا تصاویری از سیارکهای بزرگی را که به تازگی از کنار زمین عبور کردهاند، منتشر کرد.
مخلوط نوشابه انرژیزا با الکل عملکرد مغز را مختل میکند
یک مطالعه جدید روی موشها نشان داده است که مخلوط نوشیدنیهای انرژیزا با الکل میتواند عملکرد مغز را مختل کند.
رصد یک ستاره نوترونی که به سرعت در حال چرخش است
پژوهشگران آمریکایی هنگام رصد آسمان، یک ستاره نوترونی به سرعت در حال چرخش کشف کردند که پرتوهایی از تشعشعات را مانند یک فانوس دریایی کیهانی در سراسر جهان میچرخاند.
زاغها هم مانند انسان حافظه رویدادی دارند
گروهی از زاغها در پژوهش جدید «دانشگاه کمبریج» نوعی حافظه را نشان دادهاند که از طریق آن میتوانند وقایع گذشته را به یاد بیاورند.
فناوری که بدن شما را به یک کارخانه تولید دارو تبدیل میکند
بر اساس یک مطالعه جدید، فناوری آرانای پیامرسان(mRNA) مهندسی شده سلولها را به کارخانههای زیستی کوچکی تبدیل کرده است که داروهایی را برای درمان موفقیتآمیز بیماریهای التهابی پوست و دو نوع سرطان تولید میکنند.
پاویون شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاه پلاست اوراسیای ترکیه با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی برپا میشود.
ایجاد پایگاه جامع علوم زمین کشور تا پایان امسال
مدیرکل دفتر پایگاه دادههای علوم زمین اعلام کرد: با هدف یکپارچهسازی اطلاعات و دادههای مرتبط با حوزه علوم زمین کشور، راهاندازی «پایگاه جامع علوم زمین کشور» با محوریت علمی-فنی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی و همکاری بخشهای معدنی وزارت صمت در دستور کار قرار گرفته است.
بومیسازی مبدلهای فرکانسی صنایع فولاد و مس در کشور
یک شرکت دانشبنیان موفق به تولید مبدلهای فرکانسی شده که دستگاهی الکترونیکی یا الکترومکانیکی است و جریان متناوب با یک نوع فرکانس (بسامد) را به فرکانسی دیگر تغییر میدهد. این محصول در صنایعی مثل فولاد و مس به کار میرود و برای درایو موتورهای سنکرون حدود ۶.۶ کیلو ولت استفاده میشود.
راهاندازی آزمایشگاه اندازهگیری دقیق با هدف صرفهجویی ارزی
با راهاندازی آزمایشگاه اندازه شناسی از سوی یکی از شرکت های فناور، زمینهای برای صرفه جویی ارزی و ورود محصولات داخلی به بازارهای بین المللی فراهم میشود.
آغاز ثبتنام حضور در پاویون دانشبنیانها در نمایشگاه عمان هلث
پاویون شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاه بینالمللی تجهیزات پزشکی، دارویی، آزمایشگاهی و سلامت عمان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی برپا میشود.
محققان کالج دانشگاهی لندن: سیگار کشیدن میتواند باعث ابتلا به زوال عقل شود
سیگار کشیدن ممکن است تاثیرگذارترین عامل در ابتلای افراد مسن به زوال عقل باشد. این نکته نگران کننده از یک مطالعه پیشگامانه در ۱۴ کشور اروپایی به دست آمده است نشان میدهد که وقتی صحبت از حفظ عملکرد شناختی با افزایش سن میشود، بیشترین تأثیر ممکن است از سوی یک انتخاب سبک زندگی منفرد باشد و آن سیگار کشیدن یا سیگار نکشیدن است.
دو ماده معدنی جدید در چین کشف شد
زمین شناسان چینی، مواد معدنی جدیدی را در بزرگترین معدن خاکی کمیاب جهان یافتهاند.
کاهش ۵۰ درصدی و ۳۰ درصدی مصرف گاز و برق با سیستم هوشمند موتورخانه
مهندسان یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری خراسان جنوبی تجهیزات کنترل هوشمند موتورخانهها، مرغداریها و گلخانهها را به تولید رساندند که به گفته آنها بهرهگیری از این سیستم موجب کاهش ۵۰ درصدی مصرف گاز و کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق میشود.
تولید «بذر اصلاح شده کلزا مقاوم به بیماری و سرما» از سوی دانشبنیانها
محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق شدند گونه جدیدی از بذر کلزا زمستانه را تولید و بومیسازی کنند.
انتهای پیام